Na današnji dan, na godišnjicu smrti Željka Ražnatovića Arkana, njegova obitelj i prijatelji okupili su se kako bi mu odali počast na mjestu njegovog posljednjeg počivališta. Anastasija, koja je nedavno viđena u Zračnoj luci, danas se pridružila okupljenima uz majku, brata i tetu i ponovo privukla pažnju kamera.

Prošle su točno 24 godine od prerane smrti Željka Ražnatovića Arkana, vrlo kontroverzne ličnosti srpske povijesti. Ubojstvo se dogodilo u sklopu hotela Intercontinental u Srbiji i ostaje jedan od najzbunjujućih i najzamršenijih zločina ikada viđenih u Srbiji i Europi. Višednevno je trajalo opsežno medijsko praćenje događaja, a “Večernje Novosti” opširnije su opisale brutalni napad u izvješću objavljenom dan nakon tragičnog događaja.

Prevladava uvjerenje da je par maskiranih osoba iz strojnice ispalilo brzi niz metaka prema Ražnatoviću i njegovim suputnicima. U katastrofalnom raspletu događaja, Milenko Mandić Manda tragično je poginuo na licu mjesta, dok su Arkan i Dragan Garić podlegli ozljedama tijekom ukazane liječničke pomoći u Urgentnom centru. U početku su se pojavili brojni iskazi o gnusnoj prirodi ovog zločina, ali je ishod na kraju ostao nepromijenjen, obilježen srcedrapateljnim gubitkom Željka Ražnatovića i njegovih bliskih suradnika.

Natmuren su krenuli prema Arkanovom posljednjem počivalištu, nježno ga ljubeći prije nego što su njegov grob okitili aranžmanom od nježnih orhideja i bijelih ruža. Povorku su predvodili Veljko Ražnatović i njegova supruga Bogdana, a brzo ih je slijedila Ceca Ražnatović u društvu kćerke Anastasije Gudelj i sestre Lidije Ocokoljić. Nakon toga su zapaljene svijeće, a nedugo nakon toga stigao je i biskup da započne molitvu. Nakon obreda, Anastasia i njezina majka, poznata folk pjevačica, odlučile su uzeti trenutak za odmor, pronalazeći predah na zgodno postavljenoj klupi. U trenucima tuge tražili su utjehu u međusobnom društvu, crpeći utjehu iz jednostavne geste sklapanja ruku, prizora koji je kod mnogih izazivao melankoliju.