Pjevačica Emina Jahović je kao mlada maloljetnica pobjegla od kuće i obrijane glave uplovila u brak sa Novopazarcem, da bi se šest mjeseci kasnije od njega razvela. Proslavljena pjevačica Emina Jahović danas slavi 42. rođendan! Pregledavajući njezine profile na društvenim mrežama, moglo bi se na brzinu zaključiti da pjevačica vodi idiličnu egzistenciju prepunu raskoši i privlačnosti. Ekstravagantne haljine, stas koji oduzima dah, ekskluzivno odijevanje, raskošni automobili i egzotična putovanja… Čini se da ova osoba posjeduje sve. Ali je li uvijek bilo tako?

Na svom putu ka izuzetnom uspjehu, Emina se susrela sa ogromnim poteškoćama. U dobi od 13 godina proživjela je duboku tragediju kada joj je iznenada preminuo otac Nusret, vrlo cijenjeni kardiolog. Emina je svog oca smatrala svjetlom vodiljom i štitom, a njegova iznenadna smrt ju je jako uništila.

Pjevačica je ispričala svoje iskustvo razdvojenosti od braće i sestara i višegodišnje brige o majci. Dok je njezin brat nastavio košarkašku karijeru u Turskoj, a sestra diplomirala medicinu na fakultetu, ona je ostala uz majku. Kroz to vrijeme nikada nisu mogli biti zajedno kao potpuna obitelj, što je za nju bio stalni izazov.

Emina se u jednoj turskoj emisiji osvrnula na dubok utjecaj životnih izazova i kako nas oni mogu spustiti u dubinu. Međutim, naglasila je otpornost na ponovni uspon nakon što je dosegla dno. Ovaj transformativni proces je neophodan za osobni rast i snagu. Emina je prepoznala nužnost pretvaranja teških i negativnih iskustava u pozitivna. Prepoznala je da je to jedini put ka izgradnji unutarnje snage. U svom potresnom sjećanju, hrabro se suočila s bolnom temom očeve smrti, gubitkom koji je i dalje proganja.

Okrenuvši se u drugom smjeru, Emina izražava duboku zahvalnost svom bratu, priznajući njegovu ključnu ulogu u pomaganju da prebrodi krizu nakon očeve smrti. Emina čvrsto vjeruje da je Mirsadova nepokolebljiva podrška ne samo osigurala financijsku stabilnost, već je i njoj i njenoj sestri Sabini ulila dubok osjećaj emocionalne sigurnosti i zaštite.

Tijekom intervjua, pjevačica je izrazila duboku zahvalnost njihovom bratu i sestri na neizmjernoj podršci koju su im pružili nakon očeve smrti. Pomoć njihovog brata i sestre nadilazila je materijalna sredstva, pružajući osjećaj psihološke zaštite tijekom teškog razdoblja. Čak i sada, kad brat ispruži ruku, postoji strepnja da je pogriješio. Mirsadov značajan utjecaj na pjevačev život je neosporan. Malo je poznata činjenica da je pjevačica sa nepunih 17 godina stupila u brak s Aladinom Đulovićem. Dok se šuškalo da je veza bila namještena, istina je da je Emina pobjegla zbog svoje duboke ljubavi. Intrigantan detalj je da je mlada tokom svadbene ceremonije, kojoj je prisustvovao značajan dio Novopazaraca, odlučila potpuno obrijati glavu.

Tijekom razgovora, Emina je jednom ispričala svoje iskustvo udaje u mladosti. Prisjetila se ugodnosti dana svog vjenčanja, u prekrasnoj haljini i kratko ošišanoj kosi od samo centimetar i pol. Emina je izrazila zahvalnost za značaj pojedinih događaja koji se dešavaju u mladosti. Međutim, također je priznala da kako čovjek stari, takve situacije mogu postati ozbiljnije, osobito kada se odgađaju. Nažalost, njihova zajednica je nakon samo pola godine završila. Nakon završene osnovne glazbene škole u Novom Pazaru, Emina je aktivno sudjelovala u horu i folkloru. Poput svog brata Mirsada, od 6. razreda se posvetila treniranju košarke. Međutim, nakon prerane smrti njenog oca, Emina je doživjela nagli rast od 11 cm u samo 4 mjeseca. Ova značajna promjena u njezinu fizičkom izgledu, od mršave i nježne do visoke, navela je njezinu majku da je nagovori da prekine treniranje košarke.

Cijelo srednjoškolsko vrijeme aktivno je sudjelovala u dramskim sekcijama i sudjelovala u raznim kazališnim predstavama. Jedna značajna uloga koju je dobila bila je ona Antigone. Upravo tijekom proba za te uloge, koje su ponekad uključivale i pjevanje, Emina je otkrila svoju najveću strast: glazbu. Od tog trenutka nadalje, postavila je svoj cilj da se vine u najviše visine unutar carstva glazbene zvijezde.

Godine 2002. sudjelovala je na natjecanju za predstavnicu Bosne i Hercegovine na Eurosongu, iskazavši svoj talent pjesmom “U, la, la”. Sljedeće godine osvaja pobjedu na festivalu Sunčane skale sa zanosnom pjesmom “Uzalud se budim”, koju je za nju posebno skladao renomirani glazbenik Hari Varešanović, poznat kao Hari Mata Hari. Premotamo dvije godine, a Emina postaje zvijezda izdavanjem hit singla “Does she know?”, koji je Harry napisao isključivo za nju. Ova pjesma brzo je stekla ogromnu popularnost, učvrstivši Eminu kao jednu od najtraženijih pjevačica tog doba.

Ne samo da Emina osvaja publiku svojim umirujućim glasom, već i njeno zadivljujuće prisustvo ostavlja upečatljiv dojam. Svojom izuzetnom ljepotom koja podsjeća na Penelope Cruz, slovila je za balkansku čarobnicu. Očaravajuća privlačnost poznatog turskog kantautora, Mustafe Sandala (54), očarala je očaravajućom ljepotom talentirane pjevačice koja je igrom slučaja bila 12 godina mlađa od njega. Odlučan osvojiti njezino srce, Mustafa nije štedio truda u svojoj potjeri i na kraju je izišao kao pobjednik. Godine 2008. izmijenili su zavjete i krenuli na putovanje koje će ih blagosloviti radošću roditeljstva, podižući dva sina po imenu Jaman i Javuz. Njihova je zajednica cijelo desetljeće služila kao blistavo utjelovljenje idiličnog braka i skladnog obiteljskog života.

Ali 2018. godine, očaravajuća ljubavna priča se rasplela, zbog čega je Emina morala proći kroz vrlo težak razvod. Nemilosrdna pažnja medija, kopanje u njezinu prošlost, samo je pojačala njezinu tugu, produžujući bolan proces rastave, unatoč početnom obećanju da će se rastati “s milošću i poštovanjem”. Emina je tada izrazila svoje mišljenje o razvodu, opisujući ga kao osobni i obiteljski seizmički događaj koji se ne bi smio slaviti iznošenjem detalja. Najizazovniji aspekt za nju je nemogućnost da zaštiti svoju djecu od njegovih učinaka, koje doživljava i kao nepravedne i kao mrlju unutar dragog posla kojim se bavi.

Kružila su nagađanja da je Eminin razvod potaknula njezina obnovljena veza s Markom Miškovićem, njezinom bivšom ljubavlju iz mladosti. Međutim, pjevačica je te tvrdnje oštro opovrgla. Naknadno su mediji Eminu počeli povezivati ​​s turskim milijarderom, iako su te glasine nakon dužeg vremena utihnule. Nedavno je Mustafa Sandal stupio u brak s gotovo dva desetljeća mlađom ženom, a nakon njihove ekstravagantne svadbene ceremonije pojavila su se nagađanja da je Emina protiv njega podnijela tužbu zbog neplaćenog supružničkog uzdržavanja. Za sada nema saznanja da je Emina u vezi, a ona je u potpunosti posvećena svojim sinovima i svom profesionalnom bavljenju.