Nogometaš je u podužem trogodišnjem razdoblju otvoreno priznao svoje prebivalište u “Domu učenika srednjih škola Angeline Kojić Gine”, iskustvo koje je u konačnici oblikovalo njegovu budućnost. Duško Tošić, unatoč teškom odrastanju i mukotrpnom putu do uspjeha, gajio je duboku zahvalnost i zadovoljstvo svojim sadašnjim postignućima, prenoseći svojoj djeci neprocjenjive životne lekcije i izvorne vrijednosti.

Malo je poznato o skromnim počecima hvaljenog nogometaša, budući da su njegove prve godine bile lišene raskoši i posebnog tretmana. Umjesto toga, morao je uložiti goleme napore kako bi postigao uspjeh koji danas uživa. Duško je svoje razvojne godine proveo u Orlovatu, selu u neposrednoj blizini Zrenjanina. Nažalost, ekonomska situacija njegove obitelji ometala je njegovo odrastanje, što je rezultiralo smještajem u dom.

Milorad, Duškov otac, bio je čvrstog uvjerenja da bi njegovom sinu bilo u interesu da živi u zasebnom stanu, a ne da trpi teškoće njihovog skromnog obiteljskog stanovanja. Milorad Tošić javlja da je moj sin Duško nekoliko godina bio u internatu, gdje se školovao i imao priliku baviti nogometom. Cijelo vrijeme provedeno tamo, dobivao je dosljedne obroke, što je uvelike pridonijelo njegovom fizičkom i mentalnom razvoju kao mladog pojedinca. Trenutačno smo neizmjerno ponosni na njegova postignuća jer je učinkovito ostvario svoje težnje. Trenutačno živi u živahnom urbanom središtu.

Priznajući svoje transformativno iskustvo, nogometaš je otvoreno priznao da je tri godine boravio u “Domu za srednjoškolce Angeline Kojić Gine”, ključnom razdoblju koje je neosporno utjecalo na njegovu buduću putanju. Unatoč odrastanju u udomiteljskoj obitelji, Duškova nepokolebljiva predanost nogometu i rigorozni cjelodnevni treninzi na školskom terenu doveli su ga do sadašnje pozicije. Današnjim posjetom Orlovatu može se primijetiti da je Duško uspješno ispunio želje svoje obitelji. Umjesto izgradnje raskošnih palača i vila unutar sela, odlučili su osnovati skromnu, ali udobnu rezidenciju koja pruža sve bitne pogodnosti za zadovoljavajući život.

Nakon tragične smrti svog oca u rujnu 2018. godine, Duško se bez gubljenja vremena vratio u Srbiju iz Kine, gdje je tada bio. U kući trenutno živi Nikoleta, koja je Duškova majka. Tokom posjete, ekipa portala Telegraf.rs imala je priliku istražiti značajne lokacije iz Duškovih godina formiranja, usput otkrivajući uspomene vrijedne sjećanja. Tijekom svog posjeta imali su priliku zaroniti u različita mjesta koja su imala veliko značenje u njegovom postojanju. Među tim mjestima bili su Dom i teren na kojem je provodio dane u igri. Mogli su svjedočiti i njegovom prijašnjem prebivalištu i nedavno izgrađenom domu. Nadalje, svratili su u restoran u kojem je Nadica Zeljković, majka Kristine Kockar, već duže vrijeme plaćeno zaposlena. Dok su sjedili upravo za stolom za kojim je otvoreno priznala da njeguje Duška, njezini su osjećaji bili ništa drugo do čisto divljenje prema njemu.

Jelena Karleuša je u intervjuu otkrila da je njen suprug u nesretnim i mladim godinama ovisio o dobroti i podršci Nadice Zeljković. Cijeli svoj život ovaj vrsni sportaš u potpunosti je posvetio nogometnom sportu. Njegova nepokolebljiva privrženost Srbiji tjerala ga je da stalno prekoračuje vlastite granice. Nažalost, tijekom Olimpijskih igara 2008. naišao je na nedaće svog kluba, Werdera, koji mu je zabranio sudjelovanje, izlažući ga maltretiranju. Na neke nepoznate načine, uspješno je stekao voljenu reputaciju u svakom klubu kojem se pridružio, što mu je na kraju donijelo cijenjenu titulu miljenika navijača.