OVA ŽENA SE PORODILA DVA PUTA KOD KUĆE ! SINA SAM RODILA U MRAKU..

0

Da kućni porod zna biti lijep i ugodan,svjedoči i mlada mama koja ima troje djece.Jelena Krstić je se uz prisustvo supruga porodila dva puta kod svoje kuće.Ova hrabra majka je odlučila da ispriča kako izgleda kada na svijet donosiš novi život u toplini svog doma.

 

 

Ova majka troje djece je po zanimanje dramaturg,instruktor jogu i dule je rekla da porod kod kuće nije niakakv bauk,već istinsko uživanje kakvo može da se doživi samo u svom do0mu među svojim najumilijim.

Ona kaže da je prvo dijete rodila 2018. gdoine u Narodnom frontu,gdje je prisustvovao i njen suuprug.Kaže da je prood nio lak,brz i bez trauma,ali je ipak bio praćen bolničkim intervencijama kao što su probijanje vodenjaka,stimulacija,epizotomija.

Kada je drugi put ostala trudna definitvno je odlučila da želi da se porodi kod kuće,a kako i sama kaže razlog tome je bila nemogućnost prisustva njenog muža na porodu.

– Pošto je 2020. godine za vreme moje druge trudnoće, zbog korone prisustvo partnera bilo zabranjeno, odlučili smo da se ovog puta porodim kod kuće – objašnjava naša sagovornica i dodaje da je od početka imala potpuno podršku supruga:

– Od početka sam imala potpunu podršku partnera, jer smatram da je podjednako važna njegova odluka u trenutku kada se rađa naše dete. Znali smo koliko nam je oboma suprugovo prisustvo značilo u prvom porođaju, i želeli smo da ga ponovo doživimo.

Ona se na drugi prood nije mnogo pripremala,a na svijet je donijela djevojčicu.Ona je kako kaže mnogo čitala o fiziologiji samog poroda,ali i iskustva drugih žena koje su se na taj način proodile.tijelo je pripremala jogom i nije imala strah jer je znala da će njeno tijelo da rodi zdravu bebu .

 

Jelena je do detalja opisala treći porođaj u tuš kabini kada je na svet donela sina u kako kaže tišini i mraku.

– Kada su kontrakcije krenule, njihala sam se, tuširala, muž me je masirao, i radila sam sve ono što je mom telu prijalo. Moj sin se rodio u tuš kabini, u tišini i mraku. U naručju sam ga prenela do kreveta i dnevne sobe, gde je on nastavio neometano da sisa. Ujutru, kada su se starija deca probudila, svih petoro mazili smo se u velikom krevetu, i potpuno mirno uplovili u život kao petočlana porodica – ispričala je ona.