NI SLUČAJNO NEMOJTE DA KUPUJETE RIBU U OVAKVOM PAKOVANJU: Znak koji svi ignorišemo govori da je puna BAKTERIJA

0

Kako možete prepoznati da nije svježa riba? Na pakovanje obratite pažnju, jedna znak je siguran pokazatelj kako je puna bakterija.

Bilo da se pridržavate dijete koja je bazirana na ribi ili da se s vremena na vrijeme samo opustite s ovom namirnicom, ono što možemo reći za ribu da je ona odličan način da vašu ishranu obogatite sa proteinima koji će držati sitost, kao i sa omega tri masnim kiselinama koje su za srce dobre.

Smatramo zdravom većinu riba, na umu morate imati da nisu svi morski plodovi jednako dobri kad je zdravlje u pitanju.

Jedan siguran znak postoji koji upozorava da ne bi trebali ovu namirnicu jesti, može se to na pakovanju vidjeti. Ako kristale leda vidite na ambalaži ribe, onda nemojte da je kupujete, a zašto to govorimo, pročitat ćete u nastavku teksta.

Kad se riba kupuje, jasan pokazatelj postoji koji ukazuje na to da bi je trebali baciti umjesto pojesti, a to su kristali leda koji se javljaju.

Logično je da svi pomislite d aje dobar znak to, da je riba na hladnom držana, ali američka Uprava za hranu i lijekova misli drukčije.

Ako vidite kristale leda, onda je to pokazatelj kako je riba provela u skladištu duži period, nije baš svježa, ili da se odmrznula pa se opet naknadno zamrznula, to potencijalno može izazvati razvoj opasnih bakterija.

Ni kristali leda na ambalaži nisu jedini znak da nešto ne valja, svaku smrznutu morsku hranu kod koje je ambalaža pocjepana ili otvorena bacite, ili ako su pakovanja zgnječenim ivicama. Po mirisu možete osjetiti da li je hrana zdrava ili ne.