Hurme su dobar izvor magnezijuma, koji može pomoći kod bolova i otoka, kao i kod smanjenja rizika od srčanih bolesti i artritisa smanjenjem upale arterija. Ako biste jeli hurmu svaki dan, to bi poboljšalo vaš probavni sistem i liječilo tegobe kao što su zatvor i hemoroidi.

Hurme su bogate magnezijumom, koji ima mnoge prednosti za zdravlje, uključujući smanjenje boli i otoka, smanjenje upale arterija i smanjenje rizika od srčanih bolesti i artritisa. Hurme su takođe zdrave za trudnoću, a studije pokazuju da žene koje konzumiraju hurme tokom trudnoće imaju manje bolova tokom porođaja.

Hurme su bogate magnezijumom, koji može pomoći u snižavanju krvnog pritiska. Oni su i superhrana koja može pomoći u zaštiti od kardiovaskularnih bolesti. Neke od drugih zdravstvenih prednosti hurmi uključuju: pomoć u probavi, poboljšanje funkcije mozga i povećanje nivoa energije.

Urme su odličan izvor ovog važnog minerala, zbog čega se preporučuju trudnicama, deci i osobama koje pate od anemije. Urme su bogate kalijumom, što olakšava rad creva i podstiče razvoj dobrih bakterija. Osim što sprečavaju dijareju, urme rešavaju i problem opstipacije. Ako želite izbjeći nakupljanje masnih naslaga, HealthiDefinition predlaže da pojedete nekoliko hurmi na prazan želudac svaki dan. Samo pazite da ne jedete previše hurmi – pune su šećera. Dokazano je da urme stabilizuju nivo lošeg holesterola, tako što čiste krvne sudove i imaju moć da spreče stvaranje ugrušaka. Redovnom konzumacijom urmi sprečava se ateroskleroza, glavni uzrok srčanog udara. Ako patite od hipertenzije, hurme možete jesti bez brige o sadržaju natrijuma, jer su bogate kalijumom. Nadalje, šest hurmi sadrži skoro 80 mg magnezija, koji je neophodan za održavanje zdravog krvotoka.