Doris Dragović kako je umjetničko ime hrvatskoj pjevačici je puno ime i prezime Dorotea Dragović, ona se posvetila svojoj porodici danas.

Obilježila jednu epohu ljubav, rodila se između Marija Budimira vaterpoliste i tada najveće jugoslovenske zvijezde tog vremena, Doris Dragović.

Doris je rekla DA Mariju 1990. godine i njihova priča i dan danas traje.

Mario i Doris s udobili sina Bornu te iste godine u septembru, njihov život je dobio neki dublji smisao od tad. Doris je karijeru stavila po strani, posvetila se dvojici muškaraca najvažnijih u njenom životu.

Slika i prilika svog oca je Borna, prema riječima mnogih, živi u splitu i on je centar svijeta svojim roditlejima.

Kad su Doris pitali o karijeri, ona je otkrila čemu se posvetila:

Crkva joj sve znači, ona je stavila svoje na tu kartu i dozvolila Bogu da joj pomaže i da ju vodi. Nju to podsjeća odakle je došla i gdje treba ići, ko je sada, rekla je svojevremeno pjevačica.

Doris Dragović je jedna od najvećih pjevačkih zvijezda svog vremena u Jugoslaviji, a i danas je u Hrvatskoj smatraju jednom od najboljih i najtalentovanijih pjevačica, sjećamo se svi njene pjesme MARIJA MAGDALENA, koja je napravila pravi bum i osvojila tada visoko četvrto mjesto što je najveći uspjeh Jugoslavije bio.

Prije toga nastupala je pod zastavom Jugoslavije i osvojila 11. mjesto sa pjesmom Željo moja.

Šteta što je prekinula karijeru tako rano, jer je mogla mnogo toga da da muzici, ali Doris je rekla da ne želi, da je sretna zbog svega što je uradila i uspjela, a danas je sretna majka, supruga