Kada osjetite simptome kao što su lupanje srca, nepravilni otkucaji srca ili problemi sa srcem povezani sa stresom, ova se metoda pokazala korisnom. Nadalje, pokazao je svoju učinkovitost u ublažavanju angine pektoris. Čuveni recept, koji se pripisuje opatici Hildegard von Bingen od prije osam stoljeća, stekao je toliko priznanje da su ga čak i medicinski stručnjaci prihvatili kao lijek za srčane bolesti.

Ovaj vrijedan recept kasnije je naslijedila cijenjena travarka Marija Treben, poznata po knjizi Zdravlje iz Božje ljekarne. Ovaj prirodni lijek pokazao je svoju učinkovitost ne samo u liječenju zatajenja srca, već iu liječenju težih srčanih oboljenja. Posebno se preporučuje osobama koje imaju simptome kao što su nepravilni otkucaji srca, lupanje srca ili one uzrokovane stresom.

Osim toga, pokazalo se da je koristan za osobe koje pate od angine pektoris. Za pripremu recepta prikupite sljedeće sastojke: 10 stabljika svježeg peršina, pazeći da ste odstranili korijenje. Možete uživati ​​u izdašnoj litri crnog ili bijelog vina iz udobnosti vlastitog doma. U smjesu dodajte dvije žlice vinskog octa. Potrebna količina prirodnog meda je 300 grama. priprema: Pomiješajte deset stabljika svježeg peršina, uključujući i listove, s litrom čistog, prirodnog vina, zatim dodajte 1-2 velike žlice vinskog octa.

Započnite kuhanjem na laganoj vatri u trajanju od 10 minuta. Nakon toga dodajte 300 grama meda i nastavite lagano kuhati još 4 minute. Toplo vino procijedite i pretočite u boce koje ste temeljito oprali jakim alkoholom. Provjerite jesu li boce dobro zatvorene. Važno je napomenuti da je svaki talog koji se može pojaviti bezopasan i može se bezbrižno konzumirati. pomoću: Za ublažavanje tegoba napitak se pije svakodnevno, a kao mjerni alat se koristi jušna žlica.U slučajevima težih bolesti preporučuje se produljeno trajanje konzumacije.

BONUS TEKST:

Uz obilje vitamina A, C i K, ova tvar bogata hranjivim tvarima može se pohvaliti snažnim antioksidativnim sposobnostima. Ne samo da jača imunološki sustav, već i detoksificira tijelo i ublažava nadutost. 

Podrijetlom s Mediterana, peršin je cvjetnica koju su poznavali još Grci i Rimljani. Kroz povijest se ova biljka koristila za liječenje raznih bolesti, uključujući visoki krvni tlak, alergije, upalne bolesti i kao prirodni diuretik. U moderno doba ova je biljka postala glavna namirnica u kuhinjama diljem svijeta, kako u svježem tako iu sušenom obliku. Njegova živopisna zelena nijansa daje nalet boje svakom jelu, dok njegova suptilna gorčina nadopunjuje širok raspon okusa.

Peršin se često prepoznaje kao moćna biljka u borbi protiv bolesti, poznata po svom bogatom nutritivnom sastavu i brojnim potencijalnim zdravstvenim prednostima. Peršin se često podcjenjuje kada je u pitanju njegova nutritivna vrijednost, budući da zapravo pruža širok raspon važnih nutrijenata. Ne samo da je prepun vitamina A i C, koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima, već je posebno bogat vitaminom K, ključnim nutrijentom za zgrušavanje krvi i održavanje zdravih kostiju.

Osim toga, peršin je dobar izvor folata i kalija. Štoviše, sa svojim ograničenim sadržajem kalorija i divnim okusom, služi kao vrhunska niskokalorična komponenta za brojne kulinarske kreacije. Peršin obiluje antioksidansima koji igraju ključnu ulogu u promicanju dobrog zdravlja. Slobodni radikali, molekule koje mogu uzrokovati oštećenje stanica, suprotstavljeni su antioksidansima, spojevima koji igraju ključnu ulogu u sprječavanju takvih oštećenja.

Za održavanje optimalnog zdravlja bitno je da vaše tijelo održava skladnu ravnotežu između antioksidansa i slobodnih radikala. Peršin sadrži niz antioksidansa, uključujući flavonoide, karotenoide i vitamin C, koji su primarni. Obiluje raznim antioksidansima zvanim flavonoidi, aromatična biljka može se pohvaliti impresivnom koncentracijom. Među istaknutim flavonoidima su miricetin i apigenin.

Istraživanja pokazuju da uključivanje prehrane bogate flavonoidima u životni stil može učinkovito smanjiti šanse za razvoj niza bolesti, poput raka debelog crijeva, dijabetesa tipa 2 i bolesti srca. Karotenoidi, posebno beta karoten i lutein, dobro su dokazani antioksidansi.

Brojne studije su utvrdile korelaciju između veće konzumacije karotenoida i smanjene vjerojatnosti razvoja određenih bolesti, poput raka pluća (13). Osim svojih moćnih antioksidativnih svojstava, vitamin C igra vitalnu ulogu u održavanju imunološke funkcije i zaštiti od razvoja kroničnih bolesti. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here