Fokus ovog članka je na 1980-ima, vremenu percipirane lakoće i zadovoljstva. Tijekom tog razdoblja, mogućnosti zapošljavanja bile su u izobilju u Jugoslaviji, a siromaštvo je bilo gotovo nepostojeće. Pojam zajedničke kuhinje bio je stran koncept, a ljudi su uglavnom bili zadovoljniji. Glumci iz tog razdoblja nisu bili tako razmetljivi kao njihovi današnji kolege, a nije bila rijetkost ni da su radili za fiksnu plaću. To uključuje istaknute ličnosti poput Bate Stojkovića i LJubiše Samaradžića, koji su obojica primali naknade od svojih kazališta. Nažalost, prije samo dvije godine preminula je jedna od najslavnijih glumica ovog vremena Nada Arnerić.

Osobni život Nede Arnerić bio je obavijen velom misterija, a 2020. u besvjesnom stanju u stanu u Beogradu otkrio ju je rođeni brat. Iako je u mladosti bila predmet žudnji mnogih muškaraca, Neda je osjećala samo jednog muškarca, pjevača čije je ime spomenula tek godinama kasnije. “Bio je jedan od rijetkih muškaraca u koje sam se zaljubila, iako nikad nismo imali romantičnu vezu. Njegova glazba nas je razdvajala. Teško je pričati o njemu, pogotovo kad pada kiša. Ne želim doći patetično”, otkrila je Neda Arnerić za Hello.

Taj pjevač bio je nitko drugi nego hrvatski glazbenik Arsen Dedić. “Prije nego što je upoznao Gabi, imao je dvije djevojke u svakom gradu u koji je išao, a njegova glazba je smetala meni i mojim mladim prijateljima koji su tada imali samo petnaest godina. Bio je duplo stariji od mene, a to je značajna razlika u godinama za djevojku, iako su takve veze danas sve češće – izjavila je tada prilično popularna Neda Arnerić.