VELIKO ČUDO U SRBIJI- Marina iz Velike Plane tražila ulicu, a ugledala OCA KOJI JE UMRO PRIJE DVIJE GODINE, ZA VOLANOM (FOTO)

0

Marina Đorđević iz Velike Plane tražila je lokaciju na aplikaciji “Gugl mape”, ali kada je videla snimak koji je snimio satelit, šokirala se! Marinin otac je nedavno preminuo, a ona tvrdi da ga je Gugl uhvatio kako vozi auto niz ulicu koju je tražila.

” Moj otac je preminuo prije dvije godine i bukvalno sam bila oduševljena kad sam vidjela da ga je Googlw maps snimio 2014. godine u njegovoj “plavoj ptici”. Tako je on zvao svoju “ford fiestu” – počinje priču Marina. Rekla je kako su je preplavile emocije kada je vidjela automobil svoga oca kako jezdi Planom, jer ju je sve to podsjetilo koliko je njen otac volio taj auto i koliko je uspomena veže za njega:

” On je obožavao taj auto. Zato ga je i nazvao “službena plava ptica”. To je značilo da njome može na pecanje, na vikendicu, na sva ona manje pristupačna mjesta novijem automobilu, kog je imao. Vozio je službeni automobil pošto je bio šef farme u mjestu udaljenom oko 50 kilometara od Velike Plane pa je svakodnevno putovao” – kaže Marina. Kako je otkrila Marina, ova stara fiesta je imala posebno mjesto u srcu njenoga oca, te je sa njom čak i prenosio sav materijal sa kojim je pravio njihovu vikendicu:

” Taj automobil je prenio i potrepštine za voćnjak. Bila je to bukvalno mala pokretna radionica mog oca – zaključila je Marina. Na taj bačin je djevojka iz Velike Plane, koja je svoga oca izgubila 2021. godine uspjela, zahvaljujući Googlu da barem na trenutak evocira neke svoje uspomene, te da se prisjeti kako je izgledala svakodnevnica njihovoga života u porodici.