OVIH PET NAMIRNICA JE JEFTINIJE I ZDRAVIJE KUPITI SMRZNUTE: Imaju više vitamina i minerala, a ne gube ništa u zamrzivaču

0

Pet artikala za koje se smatra da su zdravije ako ih kupite zamrznute identificirala je nutricionistica Rhiannon Lambert. Nakon što su zamrznute, mnoge namirnice i dalje imaju svoju nutritivnu vrijednost. “Hrana poput voća, povrća, mesa, pa čak i hljeba koji je obogaćen vitaminima i mineralima jednako je bogata hranjivim sastojcima i kada je zamrznuta. Prema dijetetičaru, smrznuta hrana je odlična alternativa ako želite uštedjeti novac jer često jeftinije od većine svježih namirnica.

Pakovanje smrznutog graška je nešto što mnogi od nas već imaju. Ova kuhinja se lako može dodati svakom obroku i daleko je jeftiniji za kupovinu smrznute nego svježe. Osim toga, sadrži vlakna, vitamine i antioksidanse, kao i minerale za srce kao što su kalcij, magnezij i kalij.

Ljubitelji bijelog luka svjesni su koliko je teško oguliti i narezati češnjeve. Tako ćete uštedjeti vrijeme i novac čuvanjem vrećice nasjeckanog, smrznutog bijelog luka u zamrzivaču. Iako bi mogle izgubiti dio svoje snage kada su lukovice zamrznute, neće izgubiti svoj okus. Kao rezultat toga, možda ćete nastaviti ubirati plodove bijelog luka jer njegova aktivna komponenta, alicin, podržava vaš imunitet u borbi protiv infekcija.

Brokula je još jedna od onih namirnica koja se lako može uključiti u jelo, a i dalje je hranljiva čak i nakon što je zamrznuta. Prema nedavnom istraživanju, konzumiranje ove superhrane može značajno poboljšati zdravlje gastrointestinalnog trakta, kao i pomoći u kontroli težine, kognitivnom zdravlju, upali i imunološkoj funkciji. Smrznuta riba bi mogla biti znatno povoljnija za konzumiranje, kao što je nedavno izjavila Rhiannon Lambert. I dalje možete uživati ​​u prednostima omega-3 masnih kiselina i vitamina D i B2 koje pruža čak i nakon zamrzavanja.