Ostavio poruku na šoferšajbni jednog automobila i oduševio region!- “BRATE, IZVINI I JAVI MI SE”!

0

Na našim prostorima postoji i previše nepravilnosti i prijestupa te nije ni čudo da živimo u haosu koji postaje sve komplikovaniji iz dana u dan. Državni organi primaju mito, privatnici izrabljuju radnike i taje poreze te građani bacaju smeće gdje stignu, parkiraju na nedozvoljena mjesta i rade svakakve ilegalne stvari svakodnevno od rada na crno pa nadalje.

Upravo zbog ovog dolazi do tog da nam ekonomija i društvene strukture pate jer nema nikakve stabilnosti i samim tim nam države ne mogu zdravo funkcionisati. Ovo mnogima otežava prilike da nađu posao i zarade za život pa moraju da daju svoje suze, krv i znoj za mizeran novac dok nekoliko političara i privatnika žive kao bubrezi u loju.

Ovakav način života i beznađe dovodi do toga da smo svi iskompleksirani i mrzovoljni te samim tim ne tretiramo jedni druge baš najbolje. Uzmete li nacionalističku propagandu koja se prosipa već decenijama ovde i dodate na to sve, imate pravi sataraš problema. Ipak, ponekad se dese neke neočekivano fine i lijepe stvari koje nas podsjete da ovde ima normalnih ljudi koji se trude ostati pošteni i dobri usred svog ovog haosa. Nedavno je primjećen auto u koji se neko poprilično gadno zabio svojim automobilom i nanio veliku štetu.

Prvi instinkt većine Balkanaca je da pobjegnu s lica mjesta, ali ovaj čovjek je bio dovoljno pošten i kulturan da napiše poruku na auto gdje navodi da će pokriti svu štetu, samo nek ga vlasnik nazove kad vidi poruku. Ovo je dirnulo sve koji su to vidjeli na društvenim mrežama. Šta vi mislite o ovome?