ŠTO VIŠE RASTE, VIŠE NOVCA PRIVLAČI: Dodajte ova 2 sastojka u saksiju i krasula će rasti ludom brzinom

0

Pokušajte nahraniti svoje stablo novca ovom organskom hranom kako biste ga održali snažnim, naprednim i puni cvjetaća. Krasula, često poznata kao stablo novca, prema feng shuiju je biljka koja privlači bogatstvo. Naziv “drvo novca” dolazi od oblika sferičnih, mesnatih listova sukulenta, koji podsjećaju na novčiće. Krasula ne zahtjeva mnogo održavanja, ali joj je potrebno dobro osvjetljenje i često zalivanje (što je posebno rijetko tokom zime). Što se više širi, više novca izvučete, tako kaže teorija. Cvjetovi ove biljke, koji predstavljaju ljepotu i obilje, većini su nepoznati.

Pokušajte nahraniti svoje stablo novca prirodnim materijalima ako želite da procvjeta i bude zdravo, bogato i puno novca. Zahtijeva kalcijum i fosfor, dvije hranjive tvari koje podržavaju rast korijena, kao i novih izdanaka. Osim toga, dušik potiče zelenilo biljke, ali morate biti oprezni dok ga koristite jer prevelike količine mogu naštetiti krasuli.

Ljuske jaja su jedna od najboljih opcija za organsku ishranu krasule jer su nevjerovatno bogate kalcijem. Ljuske jaja treba samljeti u mlinu za kafu prije nego što se pomiješaju sa šećerom i zemljom u omjeru 1:3. Sve dobro promiješajte, a zatim sipajte u lonac i zalijte biljku. Cvat se može pohraniti u koru banane, što je sjajan metod za dodatni učinak. Najvažnija komponenta za razvoj biljaka, osim ishrane, je ljubav. Prema Lovesensi, cvijeće može osjetiti vašu energiju i može kontinuirano rasti i širiti se ako mu pružite puno ljubavi i brige. Vjerujemo da će današnji članak biti od pomoći mnogim domaćicama koje su u potrazi za savjetima, te smatramo da je ovo idealan članak za njih.