Oprez, ne treba svako da pije 2l vode svaki dan! Evo šta morate znati i koliko je potrebno da pijete vode

0

Neki ljudi jednostavno ne osjećaju potrebu da svakog dana popiju više od litar ili dva litra vode, ali ipak postoji par pravila oko toga zbog čega biste i koliko biste trebali popiti vode dnevno.

Voda je najzdravije piće koje možete konzumirati i zbog toga svakodevno ne biste trebali da izbjegavate da pijete vodu. Vodu trebate posmatrati kao gorivo za auto jer kada je njen nivo kritičan, onda se dešava da imate vrtoglavicu, mučnine, glavobolju ili još neke simptome i sve to vam govori da zapravo dehidrirate.

Upravo to je samo par jednostavnih razlog zbog čega je ključno da pijete redovno vodu jer se ta tečnost koja je popijena prije par sati ili veče prije ne računa zapravo jer je vašem organizmu potrebna nova količina. Za vas smo danas spremili jednu tabelu koja vam govori koliko je potrebno da pijete vode naspram vaše težine i ono što je bitno znati jeste da ne trebaju svi piti istu količinu vode.

Mi vam predlažemo da pregledate ovu tabelu, te da poslušate ovaj savjet i sačuvajte je pa je koristite za vaše zdravlje koje je veoma bitno.

Ako ne koristite dovoljno vode svakog dana, onda ćemo vam i dati savjete kako možete da naučite piti više vode. Prvo što možete uraditi jeste da sipate u čašu manju količinu vode pa je potrebno da vi počnete sa onom količinom tečnosti koja je optimalna za vas, dok je inače bolje da popijete par gutljaja sa zadovoljstvom nego čitavu čašu na silu.

Ono što je još bitno jeste da držite vodu na vidiku i isto tako možete kupiti lijepu flašicu koja će vas da motiviše na nova dostignuća, te da vas podsjeća na zdrav život u kojeg su uključene zdrave navike.