OGLASIO SE NIKOLA ROKVIĆ PRVI PUT POSLIJE SAHRANE MARINKA: Objavio emotivnu poruku na Facebook-u (FOTO)

0

Marinko Rokvić, pjevač narodne muzike, izgubio je život šestog novembra u Beogradu u svojoj 68. godini života, nakon što je vodio tešku borbu sa karcinomom pankreasa.

Cijeli region je bio u šoku zbog smrti Marinka, njegov sin NIKOLA ROKVIĆ koji je također muzičar bio je u šoku zbog gubitka svog oca. On je odlučio da ostavi emotivnu poruku svom ocu.

Marinko je sahranjen jučer u krugu porodice, prijatelja, kolega, saradnika, tu je bilo i nekoliko ljudi iz samog političkog vrha SRBIJE na groblju na Bežanijskoj kosi.

U nastavku vam ostavljamo da pročitate i sami šta je to rekao Nikola Rokvić o svom ocu:

I Rokvićeve kolege su došle na sahranu, nisu tu bili samo prijatelji, bilo je tu nekoliko estradnih zvijezda, a našle su se Aleksandra Prijović sa suprugom Filipom Živojinovićem, zatim Jelena Karleuša i Vesna Zmijanac, Halid Muslimović, Željko Samardžić, Igor i Keba Kojić, Saša Matić.

Osim tih imena, prisustvovao je sahrani i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Marinko je krio svoju bolest od svih, nikome nije htio da govori kako je slab, nikome nije htio da govori da pati od raka pankreasa, znala je to samo njegova bliža porodica, ostali nisu znali. Marinko je umro, mislio je da će ozdraviti, prebolovao je i koronu prije nekoliko mjeseci, ali od raka pankreasa mu nije bilo spasa.

Mnogi su tužni zbog njegove smrti, ostavio je suprugu Slavicu iza sebe, tu su tri sina, dva iz braka sa Slavicom Nikola i Marko, i Darijo kojeg je dobio u vanbračnoj aferi prije nego će upoznati i oženiti Slavicu s kojom je preko 30 godina u braku