Oblog od ricinusovog ulja može da izliječi bolne zglobove za kratko vrijeme : ALI MORATE OVAKO DA GA PRIMIJENITE!

0

Ricinusovo ulje ne samo da vraća trepavice, obrve i kosu. Jetra, bubrezi, zglobovi, mišići, probavni problemi, fibroidi i druge bolesti mogu imati koristi od toga. Bilo koje eterično ulje koje se koristi u oblogu može pomoći u liječenju tijela. Na primjer, ako kašljete, utapkajte malo ulja eukaliptusa na komad tkanine i držite ga na grudima. Nanosite obloge najmanje četiri dana u sedmici, a idealno svaki dan mjesec dana, kako biste postigli najbolje efekte.

Jetra i žuč se obično liječe oblogom. Međutim, tradicionalna medicina tvrdi da obloge mogu liječiti širok spektar bolesti, uključujući zatvor, limfedem, upalu, kašalj, curenje iz nosa, probavne probleme, neplodnost, bolove u donjem dijelu trbuha za vrijeme menstruacije i još mnogo toga. Ricinusovo ulje ne samo da vraća trepavice, obrve i kosu. Ono što slijedi može popraviti sve:

Detoks jetre: stavite an desni hipohondrij oblog o ricunosovog ulja. Otečeni zglobovi, istegnuće mišića, probavni problemi ili zatvor, stavite obloge na cijeli stomak. Nepolodnost, endometrioza, miomi, stavite oblogu na donji dio stomaka. Curenje iz nosa ili kašalj, stavite oblogu na prsa ili leđa. Bubrezi, oblogu stavite na donji dio leđa, oblog se stavlja samo ako nemate temperaturu.

Krpu treba staviti u plastičnu posudu. Odozgo sipajte ricinusovo ulje, pazeći da na tkanini nema suhih mrlja ali da ne kapne sa nje. Zatim pelenom prekrijte bolno područje tijela. Pokrijte vrećicom ili folijom. Stavite posudu sa toplom vodom u blizini ili koristite grijač, a zatim ostavite na miru 45 do 60 minuta. Podizanje nogu i zagrijavanje su neophodni ako liječite jetru. Očistite područje nakon uklanjanja obloge. Čišćenje tijela otopinom sode bikarbone pomoći će ako se ulje ne skine.