PROVJERENO DJELUJE: Pritiskom na ove tačke riješite se bola u leđima, evo i kako

0

Mnogi zdravstveni problemi mogu se riješiti modernom medicinom, ali druga hronična stanja, poput bolova u zglobovima i leđima, ne mogu se liječiti lijekovima. Na sreću, konvencionalni tretman, koji uključuje tradicionalnu kinesku medicinu akupunkturu, prilično je efikasan u liječenju ovih upornih problema. Energetski meridijani, koji prolaze kroz naše tijelo i utiču na njegove funkcije, proučavaju se u akupunkturi. Poremećaji organa na kraju nastaju zbog smetnji u protoku energije kroz meridijane, ali se bolesni organ može izliječiti i vraćanjem zdravog protoka energije preko meridijana.

Stimuliranje određenih lokacija na tijelu dovodi do uspostavljanja pravilnog protoka. To je ili akupunktura ili akupresura, ovisno o tome da li se stimulacija provodi putem igala ili se ta mjesta jednostavno trljaju i masiraju. Budući da su za akupunkturu potrebne igle i opsežna stručnost, svako može praktikovati akupresuru ili masirati ta mjesta, bez posebne obuke. Samo budite svjesni osnovnih stvari. Kada je riječ o bolovima u nogama, kukovima i zglobovima, pokazujemo vam mnoga mjesta koja možete masirati kako biste ublažili agoniju, a uz dosljednu stimulaciju čak se možete u potpunosti riješiti uzroka bola. Prva tačka, označena kao GB29, nalazi se na mestu gde se spajaju femur i karlica. Vaši kukovi i drugi zglobovi više neće boljeti zbog njegove stimulacije.

Možete se riješiti neugodnosti u donjem dijelu leđa, zglobovima, kukovima i ramenima kombinirajući ih sa GB 30 točkama, koje su smještene malo niže i unazad prema zadnjici. Međutim, s fokusom na opuštanje mišića, tačka B 54, koja se nalazi iza koljena, pomaže i kod nelagode u kukovima i donjem dijelu leđa. Redovnom stimulacijom ova tri mjesta osigurat ćete da vaša leđa i zglobovi budu bezbolni.