KO U KUĆI IMA OVU BILJKU, IMAT ĆE I SREĆU: Privlači pozitivnu energiju, filtrira vazduh, a uspijeva baš svima

0

Biljke koje ljudi uzgajaju u domovima mogu da daju poseban izgled, te znaju zaista uljepšati prostor u kojem boravimo. Osim toga i znaju da vam budu od velike koristi jer znaju da vam pročišćavaju zrak.

Ovu biljku o kojoj ćemo danas pričati svi zovi inače “đavolji bršljan” ili ima još naziv “biljka novca” jer se upravo ona smatra kao biljka koja donosi sreću. Ova biljka “epipremnum aureum” je isto tako danas najpoznatija zbog svoje sposobnosti da prečišćava zrak.

Jedna od poznatih biljaka koje se danas lako mogu uzgojiti jeste zlatna puzavica, te ona je veoma dobra i zbog toga što ne traže neke posebne uslove, ali isto tako u zadnje vrijeme dolazi sve više do izražaja dejstvo ove biljke kada je u pitanju zdravlje od ljudi.

Ova biljka vam je inače u mogućnosti da ukloni formaldehid iz zraka, te isto tako i mnoge štetne materije, pa je i veoma bitna činjenica koju trebate znati to da se oko sedamdeset posto detoksikacije organizma obavi putem disanja i zbog je izuzetno bitno da vi budete i živite u prostorijama koje imaju čist zrak.

Ovo je biljka koju je veoma jednostavno uzgojiti pa je na vama samo da je redovno zalijevate, dok je bitno i da ne pretjerujete zbog toga što njen korijen ne voli da bude dugo vremena u vodi. Ako se slučajno desi da vi primijetite smeđe mrlje koje se nalaze na njenom lišću, onda samo trebate češće da vlažite vazduh, te da pojačate zalijevanje ove biljke.