KAKO NA JEDNOSTAVAN NAČIN RAZLIKOVATI MUDRU I PAMETNU ŽENU OD POVRŠNE: Moćna rečenica čuvenog filozofa krije VAŽAN TRIK

0

Postojala je intrigantna priča o sinu koji je doveo tri mlade žene u dom svoje majke na upoznavanje. Od trojice prisutnih, samo je jedna bila čovjekova zaručnica, dok su ostale dvije bile samo poznanici. Majka je imala zadatak identificirati koja je od žena partnerica njezina sina. Dok su zajedno sjedili, razgovarali i pijuckali čaj, sin je na kraju upitao je li majka uspjela zaključiti koja mu je od žena zaručnica.

Kada je čula vijest, majka je duboko uzdahnula i nevoljko priznala da je već slutila ovakav ishod. Iako joj to nije bilo drago, sin je odlučio oženiti dotičnu djevojku. Kao što se često događa, djeca mogu odlučiti ne poslušati savjet svojih roditelja, unatoč njihovom bogatom iskustvu i mudrosti. Tako je bilo i s ovom situacijom, jer je sin ostao odlučan u svojoj odluci da nastavi s budućom suprugom unatoč majčinom upozorenju. Postojala je fascinantna priča iz davnine o scenariju u kojem je sin predstavio tri mlade žene svojoj majci u njezinoj rezidenciji. Izvan grupe je bila jedna djevojka koja je nosila titulu muškarčeve zaručnice, dok su druge dvije bile jednostavno njegove družice. Na majci je bilo da odredi tko je od njih troje zaručen za njenog sina. Dok je grupa razgovarala i zajedno pijuckala čaj, sin je pitao svoju majku je li dobro pogodila koja mu je od djevojaka druga osoba.

Kada je čula vijest, majka je odahnula i izrazila predosjećaj, iako nije bila posebno zadovoljna situacijom. No, sin je unatoč majčinoj suzdržanosti donio odluku oženiti djevojku. Nije neuobičajeno da djeca zanemaruju savjet svojih roditelja, bez obzira na njihovu stručnost ili mudrost. U ovom slučaju, sin je ustrajao u vezi sa svojom zaručnicom, unatoč majčinom predviđanju. Tijekom vremena, ljubav koja se nekad činila tako snažnom u početnim fazama polako je nestala. Postavlja se pitanje: kako je majka mogla posjedovati toliko znanja nakon samo jednog razgovora? Je li bila nekakva čarobnica s izvanrednim sposobnostima? Istina je, zapravo, sasvim jednostavna.

Prema svezazenu.net, kako pojedinci napreduju kroz život i postižu zrelost, uče kanalizirati i regulirati svoju energiju, usmjeravajući je prema naporima koji su im značajni i korisni. Ovaj proces također uključuje njegovanje intuicije, koja postaje jača kako stječu više iskustva. Bertrand Rasel sažeto je sažeto ovu ideju u jednu rečenicu. Prema njegovoj tvrdnji, stupanj nečijeg emocionalnog odgovora obrnuto je proporcionalan stupnju znanja koje posjeduje. To znači da što netko manje zna, to će žešće reagirati. Jednostavnije rečeno, emocionalne reakcije postaju sve intenzivnije kako se opseg nečijeg znanja sužava.