TRAŽIO ODŠTETU: Suprug gledao porod svog djeteta i sada tvrdi da je istraumatiziran, tražio nevjerojatnu odštetu od bolnice

0

Doktor Dejan Čubrilo, specijalista sportske medicine i profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, nedavno je iznio svoje znanje o pravilnom načinu čišćenja organizma i optimalnom vremenu za to.

Kada se hrana ne probavlja pravilno, ona postaje plodno tlo za bakterije, gljivice i parazite, koji uspijevaju u takvim okruženjima. Ključno je ne oslanjati se na lijekove, već stvoriti okruženje koje im nije naklonjeno. Inzulin je hormon koji proizvodi gušterača za regulaciju probave i razine šećera. Ako se proizvodi prekomjerno tijekom dana, dolazi do nakupljanja masti u jetri, što je primarna funkcija hormona. Važno je napomenuti da kolesterol ne potječe od hrane, već od probavnih smetnji i toksičnosti uzrokovanih konzumiranjem velikih porcija masne hrane poput ćevapa i pljeskavica. Povećane razine inzulina potiču jetru na proizvodnju kolesterola. Dr. Čubrilo pojašnjava da su visoke razine inzulina i kolesterola izravno proporcionalne.

Iako se može činiti paradoksalnim, loš kolesterol zapravo sadrži manje kolesterola od dobrog kolesterola. Dakle, koja je njegova svrha? Zamislite to kao kamion koji prevozi robu na određeno mjesto, u ovom slučaju kolesterol. Kamion predstavlja LDL ili loš kolesterol, koji je jednostavno posuda za transport materijala potrebnog za proizvodnju hormona. Zapravo, loš kolesterol neophodan je za ovaj proces i nije sam po sebi loš. Međutim, ako kamion (kolesterol) zahrđa i oksidira, ne može učinkovito dostaviti svoj teret na određeno mjesto, što može dovesti do početnih faza ateroskleroze. U ovom slučaju lošim se smatra samo oksidirani kolesterol.

Ne gledam na svaki slučaj da kolesterol dosegne 6 ili 6,5 kao tragediju ili potpuno negativnu pojavu. Umjesto toga, zaključujem da postoji prekomjerna proizvodnja kolesterola, vjerojatno zbog stimulacije inzulina ili neadekvatnog izlučivanja putem žuči. Alternativno, može se oksidirati. Kako bismo to riješili, preporučujem antioksidanse i povećanje konzumacije voća i povrća. Drugi korak uključuje regulaciju razine inzulina izbjegavanjem šećera i vođenjem računa o količini koja se konzumira kako bi se izbjeglo preopterećivanje gušterače. Što se tiče masti, dr. Čubrilo predlaže dodavanje male količine kako bi se pojačala aroma jela. Treći korak uključuje upravljanje procesom eliminacije čišćenjem žučnih kanala, što omogućuje bolje izbacivanje pomoću biljaka. Na primjer, limunada s malo đumbira je učinkovita u izazivanju kanala dok ga opušta, što rezultira učinkovitijom eliminacijom.