Godišnja rutina bez greške ostaje nepromijenjena… Nakon veselog prosinca ispunjenog guštanjem u hrani i piću, možda su redoviti odlasci u teretanu malo zanemareni u draži štandova s ​​kuhanim vinom i blagdanskih slavlja. Na početku godine, brojni pojedinci biraju da daju prednost svojoj dobrobiti. To može uključivati ​​sudjelovanje u “suhom siječnju” i apstinenciju od alkohola, odabir prehrane bez mesa ili prestanak pušenja ili povećanje tjelesne aktivnosti.

Određeni znakovi zodijaka počinju godinu s velikom dozom motivacije i uspijevaju održati svoje odluke kombinacijom odlučnosti i samokontrole, barem tijekom prvih tjedana. Suprotno tome, postoje oni koji odustaju od svojih odluka već prvog dana, jer disciplina nije snaga koju posjeduju. No, to je beznačajno, budući da posjedujete brojne druge iznimne i cijenjene osobine! Unatoč tome, kako biste izbjegli buduća razočaranja, možda bi bilo mudro suzdržati se od donošenja odluka za koje ste unaprijed svjesni da ih nećete provesti – osobito ako vaš horoskopski znak spada u jednu od ove tri kategorije…

Ribe : Unatoč svojoj romantičnoj, empatičnoj prirodi i prirodi punoj razumijevanja, osobe rođene u znaku Riba imaju tendenciju manjka discipline. Stoga, ako ste slučajno Ribe, možete jednostavno odbaciti sve dobronamjerne odluke koje ste donijeli. Težina obaveza često vam se čini neodoljivom i imate izrazitu averziju prema preuzimanju odgovornosti. Prema Luftiki, prednost je ostati u stanju ugode unutar carstva snova, a ne vježbati na istoj razini tjelesne spremnosti u okruženju teretane, osobito kada se suočavamo s pritiskom zadataka. Neudobnost koju doživljavamo u takvim okolnostima često dovodi do želje da se napuste zadaci radije nego da se podnese agonija.

Strijelac : Kada su u pitanju pojedinci koji djeluju impulsivno, njihova sklonost avanturizmu nadilazi svaki osjećaj samokontrole. Vaše novogodišnje odluke vjerojatno će vam izmamiti samo umoran osmijeh. Dok se drugi bore pridržavati se strogih dijeta, vi ćete umjesto toga biti zauzeti planiranjem svog nadolazećeg odmora. Umjesto da nude osjećaj sigurnosti, kruti zadaci i procesi obično potiču vaš instinkt da se oslobodite. Kao rezultat toga, posvetit ćete se odluci i aktivno je provoditi samo ako su uključene neposredne i opipljive koristi. A najbolji dio je to što ne morate čekati novu godinu da biste prihvatili ovaj način razmišljanja, jer će vas vaš inherentni optimizam voditi na putu.

Vodolija : S obzirom na Vodenjakovu buntovničku prirodu i averziju prema obvezama, malo je vjerojatno da ćete se dulje vrijeme moći pridržavati strogih smjernica koje često prate brojne novogodišnje odluke. Vodenjak uživa u uzbuđenju nepoznatog i neprestano traži nove bijegove. Ideja preuzimanja obaveza i preuzimanja odgovornosti nije vam osobito privlačna, što znači da ćete vjerojatno odustati od svih novogodišnjih odluka koje imate, ako ih se uopće potrudite donijeti.