Zdravko Čolić, renomirani pjevač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, svojedobno je imao status jedne od najistaknutijih zvijezda bivše Jugoslavije. S diskografijom od petnaest studijskih albuma i opsežnim repertoarom pjesama s vrha top ljestvica, Čolićev glazbeni put započeo je kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća i osvaja publiku sve do danas. Unatoč neutemeljenim spekulacijama oko njegove seksualne orijentacije, pjevač se odlučio oglušiti na takve glasine. Naime, njegova prva dulja romansa procvjetala je s Jasnom Dulić, članicom grupe Lokice, a potom se upustio i u sedmogodišnju vezu s riječkom manekenkom Elizabetom Vidas.

Unatoč tome što je poznat po svojoj popularnosti među ženama, naklonost ima isključivo prema supruzi Aleksandri s kojom je u braku od 2001. godine. Zajedno imaju dvije kćeri Laru i Unu. Lara je na svijet došla 2006. godine, dok je Una rođena pet godina ranije, 2001. godine. Zdravko Čolić, omiljena osoba među ženama u cijeloj regiji, nakon jedanaest godina udvaranja napokon se vjenčao s Aleksandrom u pedesetoj godini. Zajedno sada dijele radost odgoja dviju kćeri Une i Lare.

Dok je Čola rijetko pričao o svojoj obitelji, jednom je prilikom ispričao nesretni događaj u koji je bila uključena njegova supruga. Kroz život sam se susrela s brojnim izazovima i proživjela razna iskustva. Jedan poseban događaj koji mi je ostao urezan u sjećanje je kada je navijač jednom napao moju suprugu nožem, što je rezultiralo manjom posjekotinom na licu. Iako se to dogodilo davno, sjećanje još uvijek ostaje. Srećom, moja supruga nije imala nikakve značajne posljedice ovog incidenta. Radije se drži potajno i smatra da je za nju i našu djecu najbolje da se klone javnosti. Ovakve osjećaje iznio je Čola u intervjuu, prenosi Express.ba.

Vrijedi napomenuti da je, unatoč dojmu da je Čola takoreći rođen s mikrofonom, njegovo razumijevanje značaja obrazovanja bilo vidljivo još u djetinjstvu. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća pjevač je odlučio nastaviti studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, no kasnije se u rujnu 1971. preselio u Beograd. Nakon što je šest mjeseci posvetio grupi “Korna”, iskoristio je taj period da snimi tri pjesme da bi se vratio u Sarajevo, gdje je nastavio studije i brzo se otisnuo u vode ekonomije.