Dejan Matić dugi niz godina zauzima istaknutu poziciju jednog od najomiljenijih vokala u regionu. Njegovo lično putovanje je svedočanstvo zablude da su uspešna karijera i zadovoljavajući porodični život spojivi. Iako postiže velike uspjehe u svojim profesionalnim nastojanjima, on također izvlači ogromnu sreću i zadovoljstvo iz naklonosti koju dijeli sa suprugom i sinovima. 

  • Bilo je to na jednom društvenom skupu čiji je domaćin bio zajednički poznanik, gde se pevač prvi put susreo sa Jelenom, koja će kasnije postati najznačajnija ličnost u njegovom životu. Ono što je u početku započelo kao neobična veza, brzo je preraslo u duboko druženje, da bi se na kraju razvilo u duboku i trajnu ljubav. Najgledaniji muzički program na našim prostorima je svakako Zvezde Granda, koje se emituju još od počtka 2000tih godina. Kroz njihovu scenu prošli su razni takmičari, pri čemu su neki uspjeli da izgrade karijeru, a neki ne.

Dejan i Jelena Matić venčali su se u julu 2012. godine u “Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog”, a potom su svoju veru učvrstili građanskim obredom. Iste godine im je stiglo i prvo dete Zoran, nazvano po dedi i ocu Dejanu i Saši.

Naredne tri godine donele su radosni dodatak njihovog drugog sina, Konstantina, 2015. Da bi zaštitili svoju decu od medijskog nadzora, Matići su doneli odluku da svoj porodični život zasnuju u Beču, gde mogu da uživaju u spokojnoj i povučenoj atmosferi. Dejan Matić je rekao da se njegovi sinovi veoma interesuju za njegove nastupe i da su upisani i u muzičku školu.

Međutim, dostigli su značajnu prekretnicu jer je njegov najstariji sin nedavno ušao u Sportsku gimnaziju. Uprkos tome, Dejan Matić nastoji da pronađe balans između ljubavi prema muzici i sportu. Izrazio je želju da oba njegova sina steknu muzičko obrazovanje i istakao podršku njihovoj slobodi da se bave svojim strastima.

Nekada su mediji vredno beležili svaki njegov potez, pazeći da njegov odnos sa koleginicom Slađanom Mandić ne prođe nezapaženo. Pre pojavljivanja na „Zvezdi Granda” kao imitatora Lepe Brene i kasnije saradnje sa renomiranom pevačicom, Slađana je već objavila album, iako je svoju slavu pre svega pripisivala tim kasnijim poduhvatima.

Po okončanju romantične veze sa Dejanom, udala se za poznatog dubrovačkog MMA borca ​​i potom se povukla iz žiže javnosti. Dejan Matić, rođen 1978. godine u Bihaću, zajedno sa bratom Aleksandrom (Sašom) primljeni su u zagrebačku bolnicu zbog prijevremenog rođenja. Nažalost, nakon nekoliko dana provedenih u inkubatoru, dječaci su izgubili vid.

Do 1985. godine živjeli su u Drvaru sa roditeljima Zoranom i Dragicom, a brinuli su ih deset godina starije sestra i tetka. Dejan je u jednom intervjuu priznao da je kao dete bio nestašan i radoznao, za razliku od brata.

Braća Matić, uprkos oštećenju vida, neprimetno su se integrisali u društvo i bez muke ispunjavali svoje svakodnevne obaveze. Roditelji su im usadili osjećaj samopouzdanja, omogućavajući im da funkcioniraju kao i njihovi vršnjaci. Njihov muzički talenat, naslijeđen s majčine strane porodice, bio je očigledan od malih nogu.

Često su pevali, a “Druže Tito mi ti se kunemo” jedna od njihovih omiljenih pesama. Porodica se 1985. godine preselila u Beograd radi školovanja, ali se ipak vratila u Drvar na godišnje odmore. Njihov otac je obezbedio posao u firmi sa sedištem u glavnom gradu Srbije, a dečaci su upisali Školu za slabovide učenike „Veljko Ramadanović“.

Pored redovnog školovanja, pohađali su i Muzičku školu „Kosta Manojlović“ i aktivno učestvovali u radu hora. Dejan je jednom priznao da ima sposobnost da otpeva sve što se od njega traži, ali je u školi naučio tehnički žargon vezan za profesionalno pevanje.

Dejan izražava duboku zahvalnost profesorki Ljiljani Nikolić koja je prenela ne samo vredna muzička znanja već i neprocenjive životne lekcije. Po završetku srednje škole, paralelno je upisao studije klavira u Muzičkoj školi u Zemunu. Tokom tog vremena, često je pratio svoje prijatelje na nastupima, pokazujući svoj talenat na bubnjevima.

Tokom srednjoškolskih godina u Pančevu, aktivno je učestvovao u rekreativnim aktivnostima sa vršnjacima, a roditelji su mu, uprkos želji da se dalje obrazuje, pružali nepokolebljivu podršku. Nakon završene srednje škole, Dejan je krenuo na Muzičku akademiju u Beogradu, specijalizirao klavir.