Prošlo je pet godina otkako je preminula novinarka i radijska voditeljka Divna Karleuša, koja je i majka poznate pop zvezde Jelene. Jelena i njena majka su bile blisko povezane, a Jelena i dalje oseća bol zbog njenog gubitka. Jelena je u tom periodu doživljavala medijski linč zbog afere sa fudbalerom Ognjenom Vranješem. Nakon toga, majka joj je preminula, a Jelena je to dosta teško podnijela. ž

  • Međutim, Jelena je odlučna da poštuje uspomenu na svoju majku i osigura da ona nikada ne bude zaboravljena. Ona to postiže povremeno dijeleći fotografije svoje majke na svom Instagram profilu, služeći kao stalni podsjetnik na izvanredno prisustvo i postignuća jedne izvanredne osobe. Svaka fotografija je popraćena dirljivom pričom koja nam omogućava da dublje uđemo u život njene majke. Jedna posebna slika Divne Karleuše, snimljena tokom njene borbe sa teškom bolešću, izazvala je duboku tugu u srcima mnogih.

Fotografija je snimljena na Kubi, dvije godine prije njene smrti, dok je tražila liječenje od raka pluća. Jelena je izrazila divljenje majčinoj lepoti i snazi, potpisujući fotografiju srdačnim rečima. U martu 2019. godine Divna je tragično preminula nakon što se hrabro borila protiv raka pluća u dužem vremenskom periodu.

Uprkos njenoj kontinuiranoj bolesti, javnost je ostala nesvjesna njenog stanja zbog njenog nepokolebljivo veselog držanja i optimističnog pogleda na život. Slično tome, njena ćerka Jelena je odlučila da ogromnu borbu i nedaće svoje majke drži podalje od pažnje medija.

U znak sećanja na godišnjicu smrti svoje majke, Jelena je napravila duboko dirljiv video kao omaž, propraćen srdačnom porukom: “Zauvek, ljubavi moja”. Divna Karleuša, rođena 25. januara 1958. godine u Ptuju, Slovenija, imala je djetinjstvo ispunjeno čestim selidbama zbog očevog zanimanja kao slovenački vojni pilot.

Međutim, njihova matična baza je uvek bila u Zemunu. Uz oca Jurija, majku Darinku (porijeklom iz Doboja) i mlađu sestru Danijelu, Divna Karleuša je njegovala svoje odrastanje. Dok je još bila mala, školski dani su joj neočekivano prekinuti kada je došao komšija da je vrati kući.

To je zbog nesretne povrede noge njenog oca, dok je njena sestra Danijela tada imala samo tri meseca. Vest koja je Divnu čekala po povratku bila je poražavajuća – njen otac Jurić tragično je izgubio život u avionskoj nesreći u Homoljskim planinama. Šok se produbio kada je otkrila da je njen ujak Willibald doživio istu sudbinu samo dva sata ranije, srušivši se na istu planinu, ali iz drugog smjera.

Ovaj srceparajući incident rezultirao je gubitkom ukupno deset života. Kada je Divnin otac preminuo, ostavivši majku kao udovicu i jedini čuvar dvije kćeri, Divna je preuzela na sebe da štiti i izdržava svoju mlađu sestru. Po završetku osnovnog obrazovanja, Divni i njenoj porodici vojska je dodelila izdašan novi stan na Novom Beogradu, čime je obezbedila preživljavanje jer je njena majka primala penziju pokojnog oca.

Od malih nogu, Divna je imala duboku strast za umjetnošću. Tokom svog osnovnog školovanja postigla je zapažene uspjehe na raznim literarnim konkursima. Po završetku osnovnog obrazovanja, donela je odluku da upiše društvene nauke u uglednu 9. beogradsku gimnaziju.

Po završetku srednje škole, Divna je težila daljem slikarstvu. Nažalost, njena prijava na renomiranu Akademiju likovnih umjetnosti naišla je na razočaranje jer nije bila prihvaćena. Ipak, ostaje odlučna da svoje slobodno vrijeme posveti divnoj kombinaciji mirisne kafe, umirujućih melodija i umjetnosti poteza kistom na platnu. Umjesto studija na Akademiji likovnih umjetnosti, Divna Karleuša se odlučila za upis na Pravni fakultet, zanimanje koje tek treba da završi i stekne diplomu.

  • Sa nepunih 17 godina Divna Karleuša ukrstila se sa Draganom Karleušom, policijskim kriminalističkim inspektorom koji joj je slučajno bio komšija. Zanimljivo je da su i Divna i njene prijateljice bile zaljubljene u njega. Nakon trogodišnjeg udvaranja, otkrila je da je trudna, što ju je navelo da donese odluku koja joj je promijenila život.

Inspirisana romantičnim pričama onih koji su bili pre nje, donela je odluku da odustane od fakultetskog obrazovanja i uda se za njega 1977. godine. Ceremoniju venčanja, iako skromnu, učinilo je još više prisustvo njenih najbližih. U divnom iznenađenju, Divna je otkrila svijetu da je cijelu prethodnu noć marljivo pekla kolače zajedno sa svojom majkom i sestrom pripremajući se za ovu važnu priliku.

Marinko Rokvić uveličao je svečanost, održanu u Domu ratnog zrakoplovstva na Studentskom trgu, nastupom uz pratnju orkestra Ace Šišića. Divna Karleuša i njen suprug su 1978. godine radosno dočekali svoju kćer Jelenu.

Ispunjena neizmjernom ljubavlju i brigom za svoje dijete, Divna je donijela tešku odluku da napusti studije i svim srcem se posveti odgoju kćeri. U međuvremenu, niz događaja doveo je do toga da je Divna Karleuša krenula u karijeru, a njena majka i sestra su uskočile u brigu o Jeleni dok je ona bila fokusirana na posao.

Divna i Dragan su nakon sedam godina braka donijeli zajedničku odluku da se raziđu na miran način, dajući prednost dobrobiti svoje kćeri. Tokom intervjua, Divna Karleuša je ljubazno otkrila da je Dragan otkrio sreću u novom braku sa divnom, mladom ženom, i da sada s radošću zajedno podižu dvoje izuzetne dece.