Jelena Karleuša važi za jednu od najbolje obučenih žena na našoj javnoj sceni. Zbog toga, mnoge televizijske kuće pokušavaju da dođu do nje kako bi ona prokomentarisala svoje kolege i kolegice i njihove odjevne kombinacije. Ona to čini se jedva i dočeka i bez milosti iznosi svoje mišljenje o outfitu svojih kolegica. 

Jelena Karleuša i Lepa Brena decenijama dominiraju muzičkom scenom u svojim oblastima, učvršćujući svoje pozicije na vrhuncu uspeha. Naravno, s dvije velike poznate ličnosti poput njih, sasvim je prirodno biti znatiželjan o njihovim privatnim životima, vezama i avanturama, kao i njihovim modnim odabirima, šminki i frizurama.

Jelena Karleuša, poznata po svojoj neustrašivoj iskrenosti, obratila se Hype Televiziji da podeli svoja razmišljanja o modnim izborima Lepe Brene. I Karleuša i Brena bile su podvrgnute ispitivanju modnih žirija, nailazeći na pohvale i oštre kritike. Karleuša se nije suzdržala u ocjeni, navodeći da je Brena žena koja je često predmet eksperimentiranja.

Mnogi se dive Karleuši zbog njene sposobnosti da bude u toku sa svjetskim trendovima. U posljednje vrijeme došlo je do značajnog petljanja u Brenin imidž, a to ne samo da narušava njenu umjetničku slobodu već se graniči i sa kriminalnim ponašanjem.

Modna kritika Jelene Karleuše ne prestaje, koja hrabro navodi da odgovorni za Brenin nedavni odabir garderobe čine zločin protiv njenog legendarnog statusa i treba da se suoče sa posledicama za svoje postupke. Način na koji folk zvijezda prikazuje svog mlađeg kolegu sugerira vezu s Breninom tvrdnjom da je opsjednuta.

Jednostavno, ne postoji drugi zaključak koji mogu izvući, osim da je Brena potpuno odsutna. Gotovo kao da su vanzemaljska bića preuzela njen fizički oblik i sada borave u tim izvanrednim odjećama. Zaista mi je nedokučivo da bi dragovoljno odabrala nešto tako neobično za nastup.

Jelena Karleuša, izražavajući duboku ljubav prema Breni i moleći se da ne odgovara za bilo kakve oštre primjedbe, na kraju je izjavila: – Svestan sam da će postojati animozitet prema meni. Taj pojedinac je izuzetna ikona i to će uvijek ostati. Smatram da njeno izlaganje treba da bude besprekorno i u skladu sa brojnim elementima koji ga prate.

Ono čemu smo trenutno svjedoci sigurno nije to. Uprkos kritičkim komentarima, Jelena Karleuša je pokazala empatiju kada je ocenila Brenu, dodelivši joj ocenu 3+. Rođena 17. avgusta 1978. godine, Jelena Karleuša Tošić je poznata srpska pevačica proslavljena svojim provokativnim umećem i čestim transformacijama imidža, koje su joj donele veliko priznanje i uticaj.

Osim zadivljujućih nastupa, Karleuša je privukla značajan medijski fokus zbog svojih otvorenih perspektiva i povremenih kontroverzi. Njemački magazin Fokus naziva “madonom Balkana” i u poređenju sa Lady Gagom magazina V, Jelena Karleuša je stekla ogromnu publiku na društvenim mrežama, samo sa dva miliona pratilaca na Instagramu.

Rođena 17. avgusta 1978. godine u Beogradu, SFR Jugoslavija, Karleuša je odrasla u novobeogradskom naselju Fontana. Njena majka Divna Karleuša bila je voditeljka na Radio Beogradu, dok je njen otac Dragan penzionisan kao kapetan MUP-a Srbije. Naime, on je predvodio istragu o zloglasnom kosovskom masakru 1999. godine i učestvovao u operaciji Sablja 2003. Karleuša je završila školovanje u Zemunskoj gimnaziji, pohađala muzičku školu i aktivno učestvovala u horu.