Prošlo je točno tri desetljeća od smrti Kurta Cobaina, kultnog pjevača Nirvane. Ovaj legendarni glazbenik naširoko se smatra jednim od najvećih gitarista u povijesti. Sada se fokusirajmo na njegovu kćer Frances Bean Cobain, koja trenutno ima 31 godinu. Jeste li se ikada zapitali gdje se trenutno nalazi i kakav je život vodila prije udaje? Početkom listopada 2023. Frances Bean Cobain, vizualna umjetnica i model, udala se za Rileyja Hawka, sina Tonyja Hawka, u Los Angelesu.

  • Dozvolu za vjenčanje dobili su prošlog mjeseca u San Diegu. Michael Stipe, frontmen REM-a i Francesin kum, vodio je cijelu ceremoniju, dok joj je kuma bila holivudska glumica Drew Barrymore. Kurt je postao predmetom zaljubljenosti bivše supruge. Početkom 2021. romantična veza Frances i Riley je procvjetala nakon što su počele kružiti slike večere s njegovim roditeljima, Tonyjem Hawkom i Katherine Goodman. Prije braka s Rileyjem, bila je u braku s glazbenikom Isaiahom Silvom manje od dvije godine. U ožujku 2016. godine pokrenula je brakorazvodnu parnicu. Prekid njihove veze nije postao naširoko poznat zbog spora oko jedne od gitara Kurta Cobaina, budući da je Cobain tragično preminuo u travnju 1994. od samoranjavanja vatrenim oružjem u glavu.

Nakon razvoda, Isaiah je posjedovala gitaru koja je nekoć pripadala njezinom pokojnom ocu. Dok on tvrdi da ga je dobio kao vjenčani dar, Frances tvrdi da ga nije imala namjeru pokloniti bivšem suprugu. U to je vrijeme izvor blizak obitelji obavijestio Page Six da Kurt ne bi želio takav ishod, a Courtney je odlučna to spriječiti. Obitelj, uključujući Frances, spremna je upustiti se u bitku i izaći kao pobjednik.

  • Courtney Love zatražila je psihijatrijsku procjenu za Isaiah 2019., s namjerom da procjenu psihijatra iskoristi kao dokaz u tekućem pravnom sporu između Courtney, Frances i Isaiah. Svrha ove procjene bila je utvrditi Isaijinu uznemirujuću fiksaciju na Courtneyinog preminulog oca. Dodatno, Courtney je spomenula da Isaiah vjeruje da je on reinkarnacija Kurta. Francesin ulazak u svijet obilježio je skandal, budući da se njezina majka suočila s optužbama za korištenje kokaina dok je bila trudna. Na kraju je njezina majka priznala optužbe. Prema Daily Mailu, Frances je proživjela izazovno rano djetinjstvo, jer je tragično izgubila oca zbog samoubojstva prije nego što je navršila dvije godine, dok se njezina majka borila s ovisnošću i suočila s više slučajeva u kojima je CPS preuzeo skrbništvo nad Frances.

BONUS TEKST:

Izraženi u različitim oblicima, umjetnost i kreativnost imaju značajnu vrijednost u ljudskom iskustvu. Ispod je nekoliko zadivljujućih detalja i informacija o umjetnosti i kreativnosti: Terapeutska primjena umjetnosti uključuje korištenje umjetničkog izražavanja za upravljanje emocijama, rješavanje trauma i poboljšanje cjelokupnog mentalnog blagostanja. Uključivanje u kreativni proces stvaranja umjetnosti može imati iscjeljujući učinak, jer pruža odušak pojedincima da izraze osjećaje koje je teško verbalno artikulirati. Priroda služi kao izvor inspiracije brojnim umjetnicima.

Ljepota krajolika, kao i zamršeni detalji flore i faune, često postaju žarišne točke umjetničkih kreacija. Uzmimo, na primjer, impresionistički pokret, gdje su umjetnici poput Claudea Moneta vješto uhvatili bit prirodnih prizora i krajolika vješto manipulirajući svjetlom i bojom kako bi prenijeli svoje osobne susrete sa svijetom prirode. Proces kreativnosti je nešto što se može steći i izbrusiti kroz praksu. Unutar ovog procesa postoji nekoliko bitnih komponenti koje treba razmotriti. Divergentno razmišljanje, koje uključuje generiranje mnoštva jedinstvenih ideja, jedan je od takvih elemenata.

Konvergentno razmišljanje, s druge strane, podrazumijeva analizu i procjenu tih ideja. Na kraju, tečnost igra ključnu ulogu jer određuje brzinu i količinu ideja koje pojedinac može proizvesti. Kroz različite epohe povijesti umjetnost je igrala ključnu ulogu u kataliziranju kulturnih revolucija. Uzmimo, na primjer, renesansu tijekom 15. i 16. stoljeća, koja je svjedočila nevjerojatnom procvatu umjetnosti, znanosti i filozofije u Europi. Slično tome, pojava modernizma i avangarde u 20. stoljeću uvela je nove umjetničke pristupe koji su revolucionirali percepciju umjetnosti. Kreativna industrija, koja obuhvaća različite sektore poput dizajna, mode, filma, glazbe, književnosti i arhitekture, igra ključnu ulogu u gospodarstvu.

Ne samo da potiče kulturnu raznolikost, već također stvara prilike za zapošljavanje i pridonosi gospodarskom rastu. Područje suvremene umjetnosti često prolazi kroz različite discipline, stapajući različite medije i metodologije. Jedan takav primjer je instalacijska umjetnost, koja besprijekorno isprepliće skulpturu, arhitekturu i izvedbu kako bi stvorila neusporedive susrete za svoju publiku. Utjecaj umjetnosti i kreativnosti duboko se osjeća u našim životima, kako na individualnoj razini tako i na razini kolektiva, unapređujući našu kulturu i oblikujući naš identitet.