Danas se prisjećamo jedne od najpopularnijih voditeljki koja se povukla sa malih ekrana. Nada je prije dvije godine doživjela veliku tragediju kada je izgubila muža u teškoj saobraćajnojh nesreći. Od tog gubitka se nije oporavila i jedina joj je utjeha njihova kćer kojoj se potpuno posvetila. Jedna od omiljenih ličnosti Javnog servisa bila je Nada Gogić, koja je prethodno bila voditeljka i urednica Dnevnika 2. Poznata po svojim zanosnim očima, proslavila se kao “najljepše oči RTS-a”. No, 2001. godine odlučila se oprostiti od televizijske karijere.

 

  • Nakon što je postala dio Turističke organizacije Srbije, preuzela je ulogu vođenja odjela zaduženog za razvoj turističke ponude. Međutim, nedugo nakon toga dogodila se duboka tragedija.

Nadin suprug preminuo je prije dvije godine.Dana 10. travnja 2022. dogodila se tragedija kada je u prometnoj nesreći kod Ražnja život izgubio Branko Gogić, predsjednik Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije Srbije.

Prilikom tog incidenta teške tjelesne ozljede zadobio je Rasim Ljajić, koji je prethodno obnašao dužnost ministra i predsjednika stranke.

Nadu su njezini prijatelji i kolege općenito smatrali staloženom, suzdržanom i vrlo vještom osobom. Njeno nepokolebljivo držanje i veliko znanje često su je dovodili do angažmana u raznim prestižnim emisijama Radio-televizije Srbije. Bez muke je vodila zapažene emisije poput “Oko magazina”, jutarnjeg Dnevnika, “Četvrtkom u 9” i brojnih drugih.

 

Otkako je prešla u drugi posao, njezina pojavljivanja pred kamerama postala su rijetka, tek u rijetkim prilikama.

Nada i Branko godinama su uživali u blaženoj zajednici, blagoslovljeni kćerkicom. Njihova složna obitelj raspala se kada je otac, za kojeg su mediji isticali da ga je kćer jako voljela, preminuo kada je ona imala samo deset godina.

Brankov je nepokolebljivi prioritet bila obitelj. Oni koji su ga poznavali stalno su izražavali divljenje jer su on i Nada dijelili blaženu zajednicu. Njihovu idiličnu egzistenciju, nažalost, naglo je prekinula golema tragedija.

Gogić je 2020. godine preuzeo ulogu voditelja političkih emisija na Javnom servisu. No, tvrdi se da je nakon toga otišla s RTS-a.

 

Domaći mediji su u kolovozu prošle godine objavili da je Nada Gogić nedavno dobila novu funkciju u Turističkoj organizaciji Srbije, gdje je sada voditeljica službe za razvoj turističke ponude.

Nakon rada na RTS-u, počela je da se pojavljuje u javnosti, često gostujući na televiziji i posećujući razne poslovne događaje.Nada Gogić u prošlosti je bila voditeljka jutarnjeg programa RTS-a.

Gogić i Ljajić su ranije danas izletjeli s ceste, probili zaštitnu ogradu i sletjeli na krov. Tragično, Gogić je izgubio život na mjestu nesreće.

  • Rođen u Smederevu 15. travnja 1977. godine, školovao se u Beogradu, gdje je stekao diplomu ekonomista, a kasnije i magisterij iz “Ekonomske diplomacije”. Karijeru u Ministarstvu vanjskih poslova započeo je u ožujku 1999. godine, isprva radeći u Upravi za imovinsko-pravne i financijske poslove. Kasnije je obnašao razne dužnosti u generalnim konzulatima i veleposlanstvima Republike Srbije, uključujući položaje u Rijeci, Zagrebu i Beču.

Od početka 2009. fokusiran je na diplomatski protokol, angažirajući se kao konzultant na raznim pothvatima diljem Srbije. Od osnutka 2009. godine aktivan je član SDP-a. U mandatu 2012.-2014. bio je saborski zastupnik, potom godinu dana obnašao ulogu koordinatora SDP-a da bi konačno bio izabran za predsjednika Izvršnog odbora.