Slučaj suđenja slavnom američkom sportisti je pratio cijeli svijet a zahvaljujući svojim advokatima se uspio izvući od zatvorske kazne. O ovom salučaju su poslije snimani i filmovi a sada je stigla vijest da je preminuo. Nakon dugog i vrlo kontroverznog života, OJ Simpson, igrač američkog nogometa nadaleko poznat po svojoj ozloglašenosti, preminuo je u 76. godini nakon teške borbe s rakom.Njegova obitelj potvrdila je da je bivša legenda NFL-a, koji se suočio sa suđenjem za ubojstva svoje supruge Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Rona Goldmana 1990-ih, a potom je oslobođen svih optužbi, preminuo u srijedu u Las Vegasu.

 

U srijedu navečer je objavljeno da je preminuo u društvu djece i unuka. Ovu informaciju potvrdio je i Simpsonov odvjetnik koji je vijest podijelio s TMZ-om.

  • OJ Simpson, kojeg mnogi smatraju jednim od najomiljenijih američkih sportaša u povijesti, neslavno se našao u središtu jednog od najvećih zločina ikada počinjenih, ali je ipak uspio izbjeći odgovornost.

Monstruozni čin koji se dogodio rezultat je opsesivne ljubomore, a kasniji skandal je uz pomoć njegovih pravnih zastupnika učinkovito prikriven.

Odrastajući u San Franciscu, bivši igrač američkog nogometa imao je majku koja je radila kao bolnička administratorica, dok je njegov otac, Jimmy Lee Simpson, bio kuhar i čuvar banke.

 

  • Godine 1952. Jimijevi roditelji su se razveli, a on je kasnije otkrio da se identificirao kao gay.Godine 1986. preminuo je od AIDS-a. Tijekom svog djetinjstva Simpson se borio s rahitisom i oslanjao se na nožne proteze sve do pete godine. Nije ni slutio da će postići zapažene uspjehe u sportskom području.

Njegov talent za američki nogomet doveo ga je do uspjeha u svijetu sporta. Prepoznat po svojim iznimnim sposobnostima, brzo je privukao unosne ugovore koji su mu promijenili život od samog temelja.

Nakon što je doživio nesreću u svom prvom braku, potražio je utjehu u zadivljujućoj prisutnosti Nicole Braun. Njih su dvoje izmijenili zavjete, a njegova zaljubljenost u ovu svijetlokosu ženu prerasla je u sveobuhvatnu opsesiju. Tragično, ona je na kraju platila najvišu cijenu za njegovu fiksaciju.

U ranim jutarnjim satima 13. lipnja 1994. beživotna tijela Nicole Brown i njezinog poznanika Rona Goldmana otkrivena su ispred njezine rezidencije u Los Angelesu. Primarna osoba pod sumnjom za njihovu smrt bio je OJ Simpson, koji se prethodno razveo od Browna. Postojale su teorije koje su sugerirale da je Simpson naišao na Goldmana u rezidenciji njegove bivše supruge, što je dovelo do potpunog razotkrivanja njegovog razuma.

 

  • Opseg javne pozornosti koju je izazvao ovaj slučaj bio je dovoljno značajan da opravda njegovo televizijsko praćenje.

Mnoštvo od 1000 novinara s nestrpljenjem se okupilo ispred policijske postaje očekujući predaju proslavljenog sportaša Simpsona, no on se, na njihovo razočaranje, nije pojavio.

U kasnim poslijepodnevnim satima istog dana, Robert Kardashian, koji nije bio samo jedan od Simpsonovih odvjetnika, već i otac Kim, Kourtney i Khloe, preuzeo je na sebe javno čitanje Simpsonovog pisma. Simpson je u pismu iznio nekoliko stvari, uključujući snažno poricanje ubojstva svoje bivše žene i molbu ljudima da ga ne žale zbog ispunjenog života koji je vodio.

Kad su te riječi izgovorene, naširoko je to shvaćeno kao posljednji oproštaj koji prethodi činu samouništenja. Težina tih riječi natjerala je njegovu majku da se sruši od očaja.

 

Nakon incidenta, Simpson je viđen kako putuje u vozilu zajedno sa svojim suradnikom Alom Cowlingsom.

Po dolasku policajca u bijelom Fordu, Koulings je hitno viknuo kroz prozor, obavijestivši ih da se Simpson nalazi na stražnjem sjedalu, s pištoljem prislonjenim na čelo.

  • Nakon što je policajac otišao, ustrajao je u praćenju vozila, u pratnji flote od dvanaest dodatnih policijskih automobila. Potjera je dodatno pojačana uključivanjem devet helikoptera.

Nakon završetka pregovora, Simpson je naposljetku donio odluku da se preda. Naknadno je izdvojen iznos od 8000 dolara u valuti, kolekcija odjeće, vatreno oružje koje je bilo potpuno napunjeno, putovnica, osobne fotografije te lažna brada i brkovi otkriven unutar granica bijelog Ford vozila.

Unatoč tome što je optužen za ubojstvo, Simpson je oštro negirao optužbe i zatražio podršku moćnog pravnog tima u borbi protiv njegovog slučaja. Ovi su odvjetnici izgradili svoju strategiju obrane oko argumenta da je policija imala skrivene motive vođene rasnim predrasudama i željom da lažno inkriminira Simpsona.

Odvjetnici su svoju strategiju izveli s takvom vještinom da se značajan dio afroameričke zajednice okupio iza Simpsona.Mišljenja javnosti bila su podijeljena.