Bliski prijatelj Harisa Džinovića, Dragan Marinković Maca, nedavno je podijelio svoje mišljenje o pjevačevom razvodu. Maca je izrazio uvjerenje da su Haris i Melina mogli izbjeći razvod, ali je priznao da oni najbolje razumiju razloge svoje odluke. Nedostaje mi riječi o njihovom posjedu. Djeca su odrasla, možda ih više i ne trebaju, ali oni su ti koji znaju najbolje. Maca se, iskreno, raspitala o vašem partneru i vašem životu, a potom otkrila kako je Haris proveo prethodnu večer organizujući u svojoj kući zabavu povodom Bajrama.

  • Nažalost, nisam pozvan na događaj jer trenutno postim. Haris se povukao u krevet prije dva sata i čak me nazvao. Pretpostavljam da je i Ceca dobrog zdravlja. Maca će večeras u Novom Sadu nastupiti sa Harisom kao jednim od specijalnih gostiju. Maca je u razgovoru za “Blic” otkrila da je uputila poziv Harisu, prema kojem gaji veliku ljubav, da nastupi kao jedan od njenih specijalnih gostiju. Unatoč svom talentu, Haris je poznat po svojoj nervozi, uspoređujući je s onom leptira. Maca je iznijela i neke detalje o Harisovom osobnom životu, navodeći da je on rođen 26. rujna 1951. u Sarajevu, a trenutno živi u Beogradu sa suprugom Melinom (Galić) Džinović i njihovo dvoje djece, Đinom i Kanom. Haris je svoju glazbenu karijeru započeo u 1970-ih, a svoju prvu singl ploču s pjesmama “Domovina” i “Želim tebe” objavio je 1975.

Nastavio je objavljivati ​​singlove kao što su “Jedan dio mog života”, “Nema više stare majke”, “Gdje su naši dani”. ,” i “Slobodanka”. Godine 1977. Haris objavljuje pjesme “Dođi večeras” i “Pjesma mojoj zemlji”, a tri godine kasnije “Moja domovina”. Godine 1981. zajedno s braćom Stevom, Brankom i Ljubomirom Pavlovićem osnovao je grupu Sar e Roma. Izvodeći pretežno romske melodije, iste su godine predstavili svoj album prvijenac pod nazivom “…Kao Cigani”.

  • Potom su do 1986. godine objavili još dva albuma “Kiko, kiko” i “Ciganske pjesme”. Nakon toga Haris je krenuo u solo karijeru, a prvi samostalni album pojavio se na policama 1989. godine pod nazivom “Ostariću, čeču znati”. Uz istoimenu pjesmu, na albumu su prikazane i druge pjesme među kojima su “Sjećaš li se one noći”, “Ostavljaš me”, “Hladno je, grij me”, “Rano je za tugu” i druge. Haris Džinović, rođen u Sarajevu 1951. godine, odrastao je u obitelji u kojoj mu je otac radio kao inženjer, a majka kao ekonomistica. U djetinjstvu nije imao samo strast prema glazbi, već je uživao i u raznim sportovima kao što su tenis, atletika, skijanje, a posebno nogomet. U mladosti mu je majka poklonila harmoniku koju je sam naučio svirati unatoč tome što nije imao formalno glazbeno obrazovanje.

Kako je napredovao kroz školu, pojavio se njegov interes za sviranje klavira, te je počeo nastupati u gimnazijskoj dvorani. To je dovelo do zanemarivanja studija jer se usredotočio na nogomet i klavir. Sa 16 godina već je zarađivao od nastupa u Sarajevu i na Jahorini. Međutim, zbog prekomjernih izostanaka dva puta je izbačen iz škole, zbog čega je morao pohađati večernju nastavu kako bi uspješno diplomirao.

BONUS TEKST:

U NASTAVKU PROČITAJTE ZANIMLJIVOSTI

Prijateljstvo ima golemu važnost kao temeljna veza između pojedinaca, vršeći dubok utjecaj na različite aspekte našeg postojanja. Istražimo bitne elemente koji karakteriziraju ovu neprocjenjivu vezu: Temelj prijateljstva leži u vezi povezanosti i pružanju podrške. Prijatelji su izvor utjehe i pomoći tijekom izazovnih trenutaka, nudeći slušanje, empatiju i nepokolebljivu podršku u svim aspektima života.

Povjerenje je temelj prijateljstva jer dopušta razmjenu osobnih misli, emocija i intimnih aspekata vlastitog života uz sigurnost da će se s njima postupati s poštovanjem i povjerljivošću. Prijateljstvo se razvija na temeljima iskrenosti i otvorenosti. Sposobnost uključivanja u otvorene razgovore bez prosuđivanja, gdje je zajamčena iskrena povratna informacija, vitalni je aspekt pravog prijateljstva.

Dio suštine prijateljstva leži u razumijevanju i dijeljenju emocija i susreta s drugima. Pravi prijatelji prisutni su kako bi proslavili radosne prilike i ponudili utjehu tijekom izazovnih trenutaka. Prisutnost prijatelja u našim životima donosi sreću, zabavu i osjećaj užitka. Sudjelovanje u zajedničkim iskustvima i posvećivanje vremena prijateljima može biti nevjerojatno ugodno i ispunjavajuće. Proces osobnog rasta i razvoja često potiču prijatelji koji pružaju poticaj, podršku, motivaciju i inspiraciju.

Uz pomoć svojih prijatelja, pojedinci mogu težiti svojim težnjama i otključati svoje istinske sposobnosti. Održavanje snage i dubine prijateljstva zahtijeva čin njegovanja. Kako se pojedinci razvijaju i napreduju, prijateljstva mogu nailaziti na prepreke ili prolaziti kroz transformacije, ali dugotrajna prijateljstva visokog kalibra često traju kroz cijeli život osobe.