Vjenčanicu Jelene Tomašević ne žele mnogi pojedinci. O postojanoj popularnosti Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević najslikovitije govori njihovo vjenčanje održano prije 13 godina u Gornjem Milanovcu. Unatoč njihovom prvotnom dogovoru, sada su se našli u situaciji da obilježavaju obljetnice dva puta u jednom mjesecu. Naše tradicionalno okupljanje je u Grčkoj svakog 15. kolovoza, što se poklapa sa svetkovinom Male Gospe prema njihovom kalendaru.

  • Ivan je posebno istaknuo da nakon vjenčanja nastavljamo s slavljem po povratku kući, točnije 28. kolovoza, kada je blagdan Male Gospe. Zajednica Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević nedvojbeno je izvor inspiracije za romantični filmski scenarij. Sada, zaronimo u ono što se dogodilo. Zbog narušenog zdravlja, naš dragi obiteljski prijatelj, vladika Hrizostom, izrazio je želju da naše vjenčanje obavi u Gornjem Milanovcu, jer nije mogao izdržati put. Shvativši situaciju, mladenka i mladoženja obavijestili su svatove, pa su u njihovoj pratnji bili samo kumovi i roditelji. Preostali gosti s nestrpljenjem su iščekivali dolazak u Beograd. Putem do crkve neočekivano su naišli na osebujan prizor, prenosi Story. Ulice i luka oko nas vrvjele su od nepoznatih lica, svi okupljeni da proslave naše vjenčanje.

Trubači su svirali, zastave su se vijorile u zraku, a vesela melodija je ispunila atmosferu jer su svi željno iščekivali naš dolazak. Ni biskup ni mi sami nismo mogli očekivati ​​ovako veliki spektakl, priznao je glumac poznat po utjelovljenju nebrojenih romantičnih likova. Priča se u tom trenutku nije završila. Uz smijeh, Ivan je primijetio da kad smo ušli u crkvu, cijeli grad kao da je nagrnuo iza nas, pretvarajući ono što je trebalo biti intimno vjenčanje u veliku aferu.

  • Ono što dodatno intrigira situaciju je to što i mladenka i mladoženja nemaju nikakve veze s Gornjim Milanovcem. Jelena Tomašević-Bosiljčić, renomirana pop pjevačica iz Srbije, porijeklom je iz Kragujevca, dok je Ivan porijeklom iz Užica. Igrom slučaja, njihovo se vjenčanje održalo na drugom mjestu, no bili su zagrljeni i štovani kao da su u svom rodnom gradu. Bacite pogled na vjenčanicu Jelene Tomašević, prizor kakav moderna mladež ne bi nosila u današnje vrijeme. Vokalno umijeće Jelene Tomašević-Bosiljčić pobralo je brojna priznanja, kako u zemlji tako iu inozemstvu, za izvanredne interpretacije, hitove na vrhovima ljestvica i albume godine.

S ponosom je predstavljala Srbiju na Eurosongu, osvojivši publiku svojom očaravajućom izvedbom pjesme “Oro”. Kao priznanje za njen doprinos srpskoj kulturi, odlikovana je prestižnom “Zlatnom značkom grada Beograda”. Rođena 1. studenoga 1983. godine u Negotinu, svoje formativne godine provela je u rodnom Kragujevcu. Nakon završetka Prve kragujevačke gimnazije, gdje je smjer sociologija i jezik, nastavila je studij na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu.

 

  • Na kraju je diplomirala na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. Od 2011. godine u sretnom je braku s Ivanom Bosiljčićem, jednim od najboljih srpskih glumaca, a zajedno imaju prekrasnu kćer Ninu. Od rane sedme godine uronjena je u svijet glazbe, a svoj talent pokazala je i pobjedom na cijenjenom dječjem natjecanju Šarenijada. U Kragujevcu postaje sastavni deo KUD-a „Abrašević“ i posuđuje glas melodičnom ansamblu „Smilje“. U zreloj trinaestoj godini njezino vokalno umijeće prepoznato je trijumfom na Republičkom natjecanju folklornih ansambala Srbije, gdje je očarala publiku našom cijenjenom tradicionalnom glazbom. U to vrijeme susreće se s Borom Dugićem, virtuozom na flauti, koji je brzo prepoznao njezine urođene sposobnosti.

Brojni Jelenini nastupi ovjekovječeni su u arhivi Radio Beograda, zauvijek obilježivši njeno umijeće. Dok se posvetila očuvanju naše bogate glazbene baštine, istraživala je i područja zabavne glazbe, ostavljajući neizbrisiv trag na pozornicama raznih dječjih festivala, od kojih je najpoznatiji prestižni Jugoslavenski dječji festival 1994. godine. pobjeda u nacionalnom televizijskom projektu “3k major”, natjecanju za mlade talente, koja ju je vinula u profesionalne vode gdje je surađivala s cijenjenim glazbenim velikanima poput Kornelija Kovača, Vlade Georgieva i Zdravka Čolića.

  • Kao članica benda Vlada Georgijeva posudila je glas kao prateće vokale. Osim toga, imala je privilegiju biti zastupljena na albumu grupe Biber, gdje je pokazala svoj talent pjevajući autorske pjesme koje su suvremeni obrat. Među ovim pjesmama su “Gde si bilo jare moje”, “Čije je ono devojče”, “Gipsy part one” i “Gipsy part two”, kao i noviji dodatak “Aj redhaired girl you have.” Njezine izvanredne sposobnosti također su je dovele do toga da ponosno predstavlja Srbiju na raznim međunarodnim festivalima održanim u Češkoj, Bugarskoj, Rusiji i Bjelorusiji. Godine 2002. osvojila je 2. mjesto na festivalu u Zrenjaninu, a potom je ostvarila zapažene nastupe na festivalima Budva 2003. i Beovizija 2004. Jelenina karijera krenula je uzletom nakon pobjede na Beoviziji 2005. godine, gdje je izvela zadivljujuću skladbu “Jutro” Željka Joksimovića.

Taj uspjeh potaknuo ju je da se iz Kragujevca preseli u Beograd i uspostavi partnerstvo s produkcijom Minakord. Pod njihovim vodstvom Jelena je izdala svoj debitantski album “Panta rei” koji je vrlo brzo zauzeo vrh top lista i stekao ogromnu popularnost u cijeloj regiji. Njezino vokalno umijeće steklo je priznanje diljem Europe kada je trijumfirala na Beoviziji 2008. s očaravajućom pjesmom “Oro” Željka Joksimovića.

Ovo postignuće dovelo ju je do sudjelovanja na Euroviziji 2008., gdje je uz Željka Joksimovića ostvarila izvanredan nastup, osiguravši na kraju hvalevrijedno 6. mjesto u finalu. Višejezična izvedba “Oro” na grčkom, portugalskom i španjolskom dala je Jeleni priliku da održi koncerte u tim zemljama.