Lovor, popularan začin u našem podneblju, osim kao svestran sastojak raznih jela, služi i kao prirodni napitak koji pomaže u detoksikaciji organizma izbacivanjem nakupljenih toksina i soli.

Koji je razlog povremene potrebe za čišćenjem organizma? Nakupljanje toksina u tijelu onemogućuje pravilno funkcioniranje organa, što rezultira slabljenjem tijela i povećanom osjetljivošću na bolesti. Ako osjećate stalnu težinu u glavi, smanjen apetit, prisutnost tamnih kolutova ispod očiju ili sklonost lakom umaranju, vrlo je vjerojatno da vašem tijelu treba detoksikacija. Potrebne komponente za ovaj recept uključuju:

Pet listova lovora, količina vode od 300 mililitara. Metoda pripreme je sljedeća: Započnite postavljanjem posude s vodom iznad izvora topline i strpljivo pričekajte da zavrije. Kada se postigne, dodajte željeni začin u vodu na pari i ostavite da se kuha 5 minuta. Nakon toga maknite lonac s vatre i procijedite sadržaj. Za optimalne rezultate, premjestite tekućinu u termosicu i ostavite da se neometano natapa tri sata.

Kako biste osigurali pravilnu hidrataciju, ključno je unositi tekućinu postupno tijekom dana, a ne odjednom. Za učinkovitu detoksikaciju savjetuje se konzumacija napitka uzastopno tri dana, nakon čega slijedi jednotjedni prekid prije nastavka. Tijekom konzumiranja napitka postoji mogućnost da se vaš urin osjetno promijeni i postane blijedoružičaste boje. Nema razloga za uzbunu jer je ovo sasvim prirodna pojava koja ukazuje na to da lovorov list učinkovito ispunjava svoju svrhu detoksikacije tijela eliminacijom soli i toksina.

Također je vrijedno napomenuti da se može javiti povećana učestalost mokrenja. Trebat će otprilike dva tjedna da se očituje potpuni učinak ovog napitka. U tom trenutku doživjet ćete obnovljeni osjećaj vitalnosti i energije, dok će neugodni simptomi povezani s nakupljanjem toksina u potpunosti nestati. Preuzmite inicijativu i sami pripremite osvježavajući napitak s lovorovim listom.