Korištenjem lonaca s debelim ili neravnim dnom, kao i aluminijskog posuđa, ne samo da se smanjuje učinkovitost ploče za kuhanje, već se mogu pojaviti i vidljivi tragovi na površini. S druge strane, indukcijsku ploču je lakše održavati jer se brzo hladi nakon isključivanja, dok staklokeramička ploča duže zadržava toplinu.

Obično su staklokeramičke i indukcijske ploče poznate po svojoj izdržljivosti. Međutim, unatoč marljivom čišćenju, neizbježno je da će se pojaviti male ogrebotine od stalne uporabe lonaca i tava. Kao rezultat toga, potrebna je povremena dodatna njega kako bi se ploča za kuhanje održala u besprijekornom stanju. Srećom, postoji jednostavna metoda za učinkovito uklanjanje manjih ogrebotina.

Možda vam ta ideja nije pala na pamet do ovog trenutka, ali doista je moguće upotrijebiti upravo ovaj pripravak za ovu specifičnu svrhu. Sve veći broj vještih domaćica koristi pametne metode za održavanje čistoće doma bez oslanjanja na proizvode na bazi kemikalija. Ovo je osobito važno za kućanstva s malom djecom, jer moćna sredstva za čišćenje i sredstva za poliranje mogu predstavljati potencijalnu opasnost.

Potencijal dječjeg ulja kao svestranog rješenja za održavanje možda vam nije pao na pamet, ali korisnici TikToka dijele svoje susrete iz prve ruke s ovim izvanrednim proizvodom. Nakon provedenog istraživanja došli su do zaključka da dječje ulje može učinkovito održavati čistoću i sjaj sudopera cijeli tjedan. Jednostavna metoda uključuje nanošenje male količine ulja na posebnu krpu i njome ribanje sudopera. Izvršavanjem ovog zadatka na tjednoj bazi, sudoper će dosljedno zračiti sjajem. Slično tome, ista tehnika koja se koristi za poliranje sudopera može se primijeniti kako bi hladnjaci, štednjaci i drugi kućanski metalni predmeti i uređaji bili u dobrom stanju. U području rješavanja čvorova nakita, dječje ulje također se može koristiti kao rješenje.