Kad su vam ga predstavili kao Ranjenog orla, jeste li se ikada zapitali kakvo je početno glumačko iskustvo Ivana Bosiljčića? Davne 2008. godine debitirao je na televiziji kao Nenad Aleksić, pilot u Šotrinom “Ranjenom orlu”. Ovaj portret u trenu je osvojio žene koje su bile oduševljene šarmom ovog talentiranog i atraktivnog mladog glumca. Ipak, malo je poznato da je Ivanu Bosiljčiću ovo bila prva uloga.

  • Tijekom nedavnog gostovanja u talk showu “Večeri s Ivanom Ivanovićem” glumac je ispričao svoje početno glumačko iskustvo. Naime, Ivan Bosiljčić se osvrnuo na svoju debitantsku ulogu Branislava Maznića u cijenjenoj televizijskoj seriji “Stižu dolari” iz 2004. godine. Tom prilikom ispričao je intrigantnu anegdotu koja se poklopila s prvim castingom. Prije dvadeset godina, našao sam se na velikom događaju odabira glumaca, ispunjen uzbuđenjem kao mladi glumac. Na moje zadovoljstvo, ponuđena mi je uloga u tri epizode, s tri stiha da pokažem svoj talent. Nestrpljivo sam se vratio kući, uživajući u slavi svog postignuća. Međutim, moje oduševljenje je kratko trajalo jer sam dobio poziv samo dva dana kasnije.

Produkcijski tim je naišao na zabunu i zatražio moju prisutnost. Ispostavilo se da sam se morao odreći scenarija koji sam dobio. Ovaj neočekivani razvoj događaja ostavio me zbunjenim i željnim da otkrijem razlog iza toga. – Kad sam vam vratio ove papire, zapitao sam se kakva je moja uloga i što ona znači. – Nakon što je vratio scenarij produkciji, bio je ugodno iznenađen kad mu je ponuđena uloga od 60 epizoda, što je producentima bilo vrlo zabavno.

  • Rođen 15. siječnja 1979. godine u Užicu, Ivan Bosiljčić vrlo je cijenjeni srpski glumac poznat po zapaženim ulogama u popularnim serijama kao što su “Ranjeni orao”, “Majčin grijeh”, “Nepobjedivo srce” i “Urgentni centar”. Općepoznat kao jedan od najpredanijih i najomiljenijih glumaca svog vremena, Bosiljčić je u sretnom braku s poznatom pop pjevačicom Jelenom Tomašević. Ivanovi roditelji, Ljiljana i Dejan, ponosni su roditelji ovog talentiranog pojedinca. Uz mlađeg brata Dragana, Ivan je sa svojih nepunih šest godina započeo svoj put u svijet folklora. Tijekom djetinjstva istraživao je različite interese, uključujući karate, sviranje harmonike i duboku strast prema poeziji i slikanju. Međutim, njegov afinitet prema ikonopisu bio je ono što mu je istinski zarobilo srce.

Ivan je završio osnovno obrazovanje, osnovnu glazbenu školu i tri godine srednje škole, sve u rodnom gradu. U to vrijeme aktivno sudjeluje u dramskoj i recitatorskoj sekciji te s prijateljima osniva rock grupu Apoteka. Ivan je s vremenom donio odluku da se preseli u Novi Sad, gdje je uspješno upisao Akademiju umjetnosti, smjer gluma kod profesorice Vide Ognjenović. Godine 2003.

  • Ivan je ponosno završio akademiju i ubrzo se preselio u Beograd. U početku se bavio fizičkim radom i radom kao prodavač na tržnici. No, nakon tri-četiri godine Ivanova predanost i talent počeli su se isplaćivati ​​jer je dobio značajnije uloge i izgradio uspješnu glumačku karijeru. Glumac je u ranoj fazi svoje karijere samoinicijativno dolazio na castinge čak i bez poziva, vođen snažnom željom za napredovanjem. Ovaj nekonvencionalni pristup pokazao se plodnim jer je doveo do mnoštva ponuda. Prije 2005. Ivan Bosiljčić igrao je sporedne uloge u filmu “Te quiero, Radiša” te televizijskim serijama “Obiteljsko blago” i “Stižu dolari”.

Prvu značajniju ulogu ostvario je 2006. godine u filmu “Strah od letenja”. Sljedeće godine Bosiljčić se pojavljuje u serijama “M(j)ešoviti brak” i “Ljubav, habita, panika”, te dokumentarnom filmu “Gdje cveta lemon žut”. Posudio je glas i liku Donatella u animiranoj seriji “Ninja kornjače”.

  • Istovremeno je preuzeo ulogu dr. Bojana Lazarevića u telenoveli “Ljubav i mržnja”. Kroz seriju, on pokazuje ženskarsku prirodu i upušta se u skandalozan odnos sa svojom maćehom. Međutim, kako serija napreduje, on prolazi kroz transformativno putovanje i razvija se u vrliniji lik. Godine 2008. pokazao je svoje glumačko umijeće tumačeći lik Vasila u filmu “Na lijepom plavom Dunavu”, a posudio je i glas za oživljavanje animiranog astronauta Chucka Bakera u filmu “Planet 51”.