Kako se javlja retrogradna faza Merkura, mnoge pojedince obuzima osjećaj nelagode, strah od pogrešne komunikacije, problema i prekida komunikacije. Međutim, kako se ovo burno razdoblje bliži kraju 25. travnja, konačno postoji osjećaj olakšanja za četiri specifična znaka zodijaka koji mogu predvidjeti nadolazeće promjene.

Bik

Tijekom retrogradnog Merkura, pojedinci Bikovi, koji veliku važnost pridaju stabilnosti i pouzdanosti, mogu se suočiti s poteškoćama, osobito u području financija i osobnih vrijednosti. Međutim, kako se ova faza bliži kraju, Bik može predvidjeti postupno smanjenje financijske nestabilnosti. Kako se približava stabilnije razdoblje, preporučljivo je da Bikovi zgrabe svaku priliku da srede svoje financije i osmisle strategiju za buduća ulaganja.

Blizanci

Blizanci, kojima upravlja Merkur, doživljavaju utjecaj svojih retrogradnih ciklusa s pojačanim intenzitetom u usporedbi s drugim znakovima zodijaka. Taj se pojačani intenzitet očituje u komunikacijskim izazovima, zbrci u planu i nesporazumima s voljenima, što dovodi do osjećaja frustracije. Međutim, kako se retrogradno razdoblje Merkura bliži kraju, osobe u Blizancima mogu očekivati ​​značajno poboljšanje svojih komunikacijskih sposobnosti. Ovo poboljšanje utire put za učinkovitiju i lucidniju artikulaciju misli i ideja.

Vaga

Tijekom razdoblja retrogradnog Merkura, Vage, poznate po svojoj težnji za harmonijom i ravnotežom, mogu doživjeti povećanu osjetljivost u svojim međuljudskim vezama. Kako se retrogradni ciklus približava kraju, Vage imaju priliku ublažiti napetost i poboljšati svoje odnose s romantičnim partnerima i kolegama. Idealno je vrijeme za rješavanje svih sukoba i oživljavanje prošlih veza.

Strijelac

Tijekom razdoblja retrogradnog Merkura, Strijelci, poznati po svom optimističnom pogledu i želji da prošire svoje horizonte, mogu doživjeti osjećaj zaostajanja, posebno u svojim profesionalnim i obrazovnim nastojanjima. Međutim, kako se ova burna faza bliži kraju, Strijelci mogu predvidjeti porast u svom napredovanju u karijeri i obrazovnim nastojanjima. Ovo je povoljan trenutak koji treba iskoristiti, bilo da podrazumijeva stjecanje novih sposobnosti ili pokretanje novih inicijativa, kako bi se krenulo naprijed.

Horoskopi obuhvaćaju opsežan okvir astroloških prognoza i analiza koje ovise o nebeskim rasporedima planeta, Sunca i Mjeseca u trenutku rođenja pojedinca. U nastavku ćete pronaći opsežan pregled svih bitnih informacija koje se odnose na horoskope: Osnove: Postoji dvanaest astroloških znakova koji čine horoskop, a svaki odgovara položaju Sunca tijekom različitih doba godine. Ovi znakovi, redom, su Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe. Jedinstvene osobine, simboli i veze svakog astrološkog znaka izdvajaju ih.

  • Ovi znakovi definirani su svojim različitim elementima. Osobine i osobine su jedinstvene za svaki pojedini znak, a planeti imaju značaj u tumačenju horoskopa. Sunce predstavlja temeljne osobine ličnosti, Mjesec utjelovljuje emocije, Merkur simbolizira intelekt itd. Horoskop se sastoji od dvanaest kuća koje simboliziraju različite aspekte života, uključujući karijeru, ljubav, zdravlje i još mnogo toga. Ove kuće igraju značajnu ulogu u razumijevanju nečijeg horoskopa. Sunčev znak služi kao odraz temeljnih osobina koje definiraju nečiju osobnost.

Na primjer, osobe rođene u znaku Ovna poznate su po svojoj hrabrosti, vitalnosti i spontanosti, dok one sa sunčanim znakom Bika pokazuju osobine odlučnosti, pouzdanosti i snažnog cijenjenja užitka. Mjesec, koji predstavlja emocije i želje, pokazuje svoje emocionalno raspoloženje na temelju svog položaja u horoskopu. Znak u horoskopu simbolizira vanjsku prezentaciju pojedinca i dojam koji ostavlja na druge.

  • Nadalje, položaj planeta iu znaku iu kući horoskopa nudi dragocjene uvide u nečije osobine ličnosti i značajna životna iskustva. Postoje različite kategorije horoskopa, a svaki nudi jedinstvene uvide. Natalni horoskop, na primjer, zadire u osobine ličnosti i potencijalne životne događaje analizirajući položaje planeta u trenutku rođenja. S druge strane, mjesečni horoskop fokusira se na utjecaj planeta kroz cijeli mjesec, uzimajući u obzir položaj Mjeseca u horoskopu.

Godišnji horoskop nudi uvid u nadolazeću godinu analizirajući položaje planeta u trenutku rođenja, predviđajući događaje i izazove koji se mogu pojaviti. S druge strane, ljubavni horoskop posebno se bavi pitanjima srca, nudeći smjernice i prognoze koje se odnose na ljubav i veze, uključujući vrijedne savjete o partnerstvu. Kritike: Postoje pojedinci koji kritiziraju horoskop, tvrdeći da počiva na načelima kojima nedostaje znanstvena valjanost. Tvrde da je horoskopski prikaz crta ličnosti širok i da se može pripisati raznolikom nizu pojedinaca. Unatoč različitim mišljenjima, horoskopi su i dalje naširoko prihvaćeni kao oblik zabave i samousavršavanja od strane bezbrojnih pojedinaca diljem svijeta.