Pjevač je smatran najvećim boemom u bivšoj Jugoslaviji alii velikim zavodnikom. Nakon legendarne karijere Toma Zdravković ostavio je trajno nasljeđe s dvoje djece, kćeri Žaklinom i sinom Aleksandrom. Bračnu vezu Toma je doživio u četiri odvojena navrata, a upravo u vezi s Olgom rodila mu se kći Žaklina. Njihov brak, sklopljen 1963., nažalost je kratko trajao. No, u okvirima te ljubavi na svijet je rođena Žaklina, Tomina najstarija potomka. Trenutno živi u Nizozemskoj, a od tada je postala majka dva sina. Unatoč geografskoj udaljenosti, njezina sjećanja na slavnog oca ostaju prisno vezana uz Srbiju.

Tijekom kratkog poglavlja svog postojanja, dijelio sam svoje dane s njim, a kada je napustio ovaj svijet, obavila me duboka tuga. Spoznaja da je on sastavni dio mog bića, da je njegova prisutnost u meni, bratu i sestri, odzvanja melodijama i dira srca onih koji su imali sreću da su iskusili njegovu dobrotu – rekla je Žaklina.


Toma je dobio sina Aleksandra iz drugog braka s Gordanom Zdravković. U gradu u kojem su se prvi put susreli njegovi roditelji, Torontu, trenutno živi. Gordana i Aca ostali su uz pjevača do njegovih posljednjih trenutaka. Nakon što otkriju moje porijeklo, pojedinci se često raspituju o mom odrastanju uz njega. Kako bih izbjegao težinu prezimena Zdravković, predstavio bih se kao Aleksandar Saša.

Bio sam premlad da shvatim značaj koji je imao u glazbi iu srcima drugih, shvatio sam to tek kasnije. Tek sa 16-17 godina, kada je u meni počela cvjetati ljubav, istinski sam shvatio bit njegovih pjesama. Umjesto u park, pratio bih ga u kockarnicu, svjedočeći o mnoštvu iskustava u nježnoj dobi. Bio sam potpuno nesvjestan svijeta koji se odvijao oko mene, kako je Aleksandar jednom otkrio.