U vlastitoj priči cijenjena glumica otkriva da je u brak s prvim suprugom ušla na brzinu, pripisujući tu odluku svojoj mladenačkoj prirodi i impulzivnim sklonostima koje je često prate. Nakon smrti prvog supruga 1993. godine, Cece Bojković stupila je u brak s Mucijem, svojim drugim suprugom, koji je nažalost preminuo 2004. godine. Nastavljajući svoj put, 2011. godine otisnula se u treći brak, u braku s diplomatom Slavkom Kruljevićem .

  • Rođena 1947. u Zemunu, Svetlana Ceca Bojković djetinjstvo je provela na Vračaru. Otac Cvetko služio je kao časnik i geodet u Vojnogeografskom institutu u Beogradu, dok se majka Vera posvetila domaćici. Cvetko, porijeklom iz Kumanova, pohađao je Kraljevsku vojnu akademiju prije nego što se preselio u Beograd nakon što je upoznao Veru, koja je rođena u Knjaževcu. Osvrćući se na svoje odrastanje, Svetlana je u jednom intervjuu otkrila da su njezini roditelji održavali strogo i fokusirano okruženje, s posebnom pažnjom usmjerenom prema njoj kao jedinom djetetu. Kućanstvo je radilo s jasnim rutinama za obroke, spavanje i učenje. Godinama kasnije, Svetlana je izrazila želju da se bavi glumom kao sredstvom oslobađanja od strogih pravila i preciznosti koji su vladali u njezinom domu.

Od malih nogu pokazivala je strast prema klaviru, što ju je navelo da uz redovno osnovno obrazovanje upiše i glazbenu školu. Nastavljajući svoj akademski put, pohađala je 4. beogradsku gimnaziju, prirodoslovno-matematički smjer, uz srednju glazbenu školu. Osvrćući se na svoju prošlost, spomenula je svoj inherentni polet i stalni angažman. Izvrsna studentica na obje institucije, čak je zaslužila i prestižnu Vukovu nagradu kao jedna od prvih dobitnica.

  • Od malih nogu ju je obuzela strast prema glumi. Njezino upoznavanje sa svijetom kazališta počelo je redovitim odlascima u Marionetsko kazalište i “Kazalište Boško Buha”. Kako je odrastala, njezini su se interesi proširili na emisije koje su očarale odrasle. Tijekom osnovnoškolskih i srednjoškolskih godina aktivno je sudjelovala u dramskim sekcijama, usavršavajući svoje vještine. Dok je stigla u srednju školu, već je pripremila recital koji je pokazao njezin talent, omogućivši svojoj školi da se natječe s drugima u Beogradu. Sa 16 godina započela je svoj glumački put u Amaterskom kazalištu “Dadov”. Po završetku studija odlučila je upisati Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu.

Zbog ovog izbora roditelji su se osjećali beznadno, jer bi joj njezini akademski uspjesi omogućili upis na bilo koji drugi fakultet bez potrebe za prijemnim ispitom. Ulogu da joj sprema ispit preuzeo je glumac Miloš Žutić, koji joj je tada bio i dečko. U toj je fazi započela njezina prva duboka ljubavna veza. Nakon uspješnog upisa na Akademiju kod profesora Predraga Bajčetića, već na drugoj godini fakulteta brzo je dobila svoju prvu kazališnu ulogu.

  • Prvo iskustvo duboke naklonosti Putovi su im se ukrstili tijekom njezine potrage za prijemom na akademiju, u vrijeme kada joj je on pružio neprocjenjivu pomoć u pripremi ispita. Njihova je veza brzo procvjetala, što je dovelo do njihovog braka samo tri godine kasnije. Na mom putu prema tom putu sve kao da se odvijalo ubrzanim tempom. Samo dvije godine nakon ulaska na Akademiju dobio sam izvanrednu priliku da postanem stalni član ansambla Jugoslavenskog dramskog pozorišta, i to još kao student, odlukom Bojana Stupice. Godina 1968. bila je posebno bogata jer sam sudjelovala na sedam premijera, a imala sam i osmu osobne naravi: brak s glumcem Milošem Žutićem.

Nakon toga uspješno sam završio studij 1970. godine, a prije nego sam se i osvijestio, krajem 1972. godine s radošću sam dočekao dolazak svoje kćeri Katarine, od milja zvane Kaja. Tijekom iskrenog razgovora podijelila je svoje borbe s plodnošću i izazove s kojima se suočavala tijekom trudnoće. – Želja za djecom bila je jaka u meni, ali sam u prijašnjim trudnoćama nailazila na poteškoće.

  • Stoga sam, kad je došla ova trudnoća, prihvatila to kao božanski blagoslov. Ogromna radost koju sam osjetio bila je bez premca. Tijekom trajanja ove trudnoće moj um je bio ispunjen samo pozitivnošću, a sam čin rađanja osjećao sam se kao transcendentalni susret. Trenutak kada sam čuo prvi plač moje voljene Kaje je neopisiv po svom značaju. – podijelila je. Na trećoj godini studija stupila je u brak sa prvim suprugom Milošem. Sa dvadeset i jednom godinom ušla sam u brak sa osam godina starijim Milošem. Naša nezrelost uzrokovala je napetost u našoj bračnoj vezi, ali naša je osobna veza ostala netaknuta.

Ta je veza trajala do kraja Miloševog života 1993. godine, u pedeset i četvrtoj godini, iako smo oboje bili u novim brakovima. Udala sam se za reditelja Ljubomira Mucija Draškića, dok je Miloš pronašao ljubav s glumicom Ognjankom Ognjanović, s kojom je dobio sina Đorđa. Unatoč tim novim vezama, Miloš i ja ostali smo nevjerojatno bliski. Nažalost, Miloša je na kraju savladala teška bolest.

  • Od svoje jedva osamnaeste godine do trideset pete godine bila sam u vezi s Milošem, a to je razdoblje uvelike utjecalo na moj osobni razvoj. Naravno, kao i svaki par, i mi smo imali popriličnu porciju svakodnevnih nesuglasica i trivijalnih rasprava. Budući da sam bio moj prvi ozbiljan dečko, možda sam propustila u potpunosti iskusiti život žene. Možda, da sam bio stariji i zreliji, ne bih odlučio raskinuti naš brak. Ipak, okolnosti su se odigrale kako jesu, kako je Svetlana iskreno rekla. Konačan kraj braka s Milošem Žutićem dogodio se kada se Ceca zaljubila u drugog muškarca, redatelja Ljubomira Mucija Draškića, a tadašnjem suprugu otvoreno je priznala osjećaje. Moja veza s Mucijem počela je kad sam već bila zrela osoba i iskusna glumica.

Čisto je slučajno naša ljubav procvjetala dok smo oboje bili u žiriju za nagradu “Bojan Stupica”, zbog čega smo morali često putovati zajedno. U početku smo bili samo poznanici, upuštajući se u razgovore o raznim temama, a da nisam shvaćao postupnu promjenu svojih osjećaja. Tek sam jednog dana odjednom postala svjesna svoje duboke ljubavi prema Muciju. Iz poštovanja prema Milošu i jer sam cijenila našu iskrenost, odlučila sam s njim otvoreno razgovarati.

  • Htjela sam izbjeći svaku situaciju u kojoj bih ga morala prevariti. Ova novootkrivena ljubav pojavila se prije našeg razvoda. Ceca se u razgovoru osvrnula i na svoju zajednicu s Mucijem. Tijekom 1980-ih našla sam se u situaciji da su mi se brakovi poklopili. Prije razvoda od Miloša već sam bila u braku s Mucijem. Naša je ljubav nadmašila sve društvene konvencije, a službeno smo se vjenčali tek 1990. godine. To je zato što smo i Muci i ja na sličan način okončali prethodne brakove – objasnila je. U kasnim 1990-ima počeo ga je obuzimati osjećaj malodušnosti, što je u konačnici dovelo do potpunog odustajanja od života. Prije toga, uvijek se opirao traženju liječničkog savjeta. Nakon bombaškog incidenta saputnici su ga dovezli u bolnicu “Sveti Sava”, gdje su mu liječnici utvrdili problem s krvnim sudovima. Tragično, preminuo je 2004. od srčanog udara u šezdesetsedmoj godini života.

Njezino je srce pronašlo utjehu u zagrljaju treće ljubavi. Kroz upoznavanje zajedničkih poznanika imala je priliku upoznati sadašnjeg supružnika Slavka. Jednom prilikom Ceca je ispričala da su me Slavkovi poznanici, koji su i moji prijatelji, pozvali da im se pridružim na večeri. Slavko je prije toga proveo četiri godine u New Yorku, gdje je bio zamjenik šefa misije Srbije pri UN-u. Po njegovom povratku naši zajednički prijatelji organizirali su večeru kao priliku da se upoznamo.

  • Nakon toga, nastavili su organizirati večere, omogućivši nam da se dodatno upoznamo jedni s drugima. Ovaj obrazac trajao je dva mjeseca sve dok nije došao trenutak kada smo konačno prvi put ručali sami. U razgovoru o putu svoje kćeri do začeća, ovako je izrazila svoje misli. Glumica Svetlana Bojković neustrašivo je pričala o svojoj kćeri, talentiranoj glumici Katarini Kaji Žutić i njezinoj nepokolebljivoj odlučnosti da zaštiti i uzdržava svoju obitelj. Gloriji je Kaja priopćila da ogromnu podršku osim vlastitog supruga ima i od Katarininog supruga. Svladavanje te prepreke donijelo im je veliku radost.

Mnogi pojedinci vode ispunjene živote bez djece, a Kaja je to priznala. Iako je imati unuke koji će nastaviti obiteljsko naslijeđe ugodna pomisao, Kaja to neće doživjeti. No, neizmjerno zadovoljstvo nalazi u životnoj priči koju su ona i Katarina zajedno stvorile. Obuhvaća sve njihove želje i postignuća u vrijeme provedeno na Zemlji.