Sudeći po njegovim oduševljenim reakcijama, ne možemo a da se ne zapitamo je li Nole, možda osim ljubavi prema tenisu, otkrio i neku novu strast i ljubav. Posvećenost obitelji Đoković zdravoj prehrani nadaleko je poznata, a njihovi recepti za hranjiva jela postali su popularni na raznim internetskim platformama. Jelena Đoković ne samo da briljira u kulinarstvu, već je najveći tenisač u povijesti otkrio i duboku strast prema tome, što ga je potaknulo da se nestrpljivo odvaži na kuhanje.

  • Jednom se prilikom hrabro prihvatio zadatka izrade slatkih palačinki, divnog pothvata koji je pomno dokumentiran u Xmeru. Na temelju njegovih entuzijastičnih odgovora, čini se da je iz tog iskustva izvukao neizmjerno zadovoljstvo. Postavlja se pitanje: je li Nole otkrio novu strast i naklonost prema nečemu što nije tenis? Pratitelji su bili potpuno oduševljeni njegovim kulinarskim umijećem i željno očekuju da će svjedočiti povratku srpskog asa u kuhinju. Bravo Nole! Novak Đoković, zvani Nole, srpski je profesionalni tenisač rođen 22. svibnja 1987. godine u Beogradu. Svoj teniski put započeo je s nepune četiri godine, crpeći inspiraciju od legendarnog Petea Samprasa. Osim izuzetnog teniskog umijeća, Đoković tečno govori srpski, engleski, talijanski, njemački i francuski.

Jelena Đoković Ristić je supruga Đokovića, a zajedno imaju dvoje djece, sina Stefana i kćerku Taru. Srđan i Dijana su mu roditelji, a ima i dva mlađa brata, Marka i Đorđa. Đoković i Marko zajedno su nastupili na sedam turnira, dok mu se Đorđe pridružio na turniru u Pekingu 2015. godine. U obitelji Đoković Novakov stric Goran obnaša funkciju direktora vinarije Novak Đoković u Srbiji.

  • Sport je oduvijek bio važan dio obiteljskog života, nadilazeći samo tenis. Novakov otac, ujak i ujna svi su bili profesionalni skijaši. Nadalje, Novakov otac posjedovao je iznimne nogometne vještine i gajio je nade da će njegov sin krenuti njegovim stopama kao nogometaš ili skijaš. Tijekom njegovog djetinjstva bilo je prilika da je boravio u Beogradu s djedom Vladom, dok su njegovi roditelji svoje vrijeme posvetili vođenju pizzerije na Kopaoniku, udaljenom četiri sata vožnje automobilom. Đoković često naglašava ulogu koju je njegova obitelj imala u poticanju njegovih ambicija i oblikovanju njegova profesionalnog puta. U dobi od 12 godina, Đoković je upisao akademiju Niki Pilić u Münchenu, posvetivši gotovo 2 godine treniranju prije nego što se vratio u Beograd.

Trenutačno ga trenira Goran Ivanišević, cijenjeni prvak Wimbledona 2001. Đokovićeva neusporediva predanost svom zanatu nadaleko je prepoznata, jer on tvrdi da njegov režim treninga danas nadilazi intenzitet njegove mladosti. Noleov afinitet leži u tvrdim podlogama, a njegovo umijeće dolazi do izražaja u njegovim iznimnim bekhendima i povratnim servisima. Tijekom svoje slavne karijere, Đoković je prikupio brojna priznanja i stekao široko priznanje.

  • Bio je član Vijeća igrača ATP-a u tri uzastopna mandata, preuzimajući ulogu predsjednika od 2016. do 2020. Uz to, Đoković se aktivno angažira u humanitarnim nastojanjima, što pokazuje njegovo imenovanje UNICEF-ovim veleposlanikom dobre volje u kolovozu 2015. Godine 2007. , osnovao je Zakladu Novak Đoković, posvećenu pružanju pristupa obrazovanju u ranom djetinjstvu siromašnoj djeci. Zaklada je dala značajan doprinos unapređenju obrazovanja na različite načine. Škole su ili obnovljene ili izgrađene, učitelji su prošli vrijednu obuku, a knjige su velikodušno darovane. Osim toga, Zaklada je otišla više od toga izgradnjom senzornog parka posebno dizajniranog za djecu s autizmom, pa čak i teniskog terena u Priboju.

I ne samo to, nego je zaklada također uspostavila partnerstvo sa Svjetskom bankom, radeći zajedno na promicanju razvoja obrazovanja u ranom djetinjstvu. Vrijedi napomenuti da Đokovićev utjecaj seže daleko izvan sfere tenisa. Njegova predanost prehrani bez glutena dobro je poznata, a njegova su postignuća dobila priznanje čak i od renomiranih publikacija poput Vogue Magazina, gdje je više puta predstavljen.

  • Nadalje, zaklada je prihvatila digitalno doba pokretanjem službene mobilne aplikacije za iOS i Android platforme. Đokovićev izvanredan niz sudjelovanja na 51 uzastopnom Grand Slam turniru ostao je neprekinut, čak i usprkos njegovim ozljedama. Međutim, bio je prisiljen odsustvovati s US Opena 2017. zbog ozljede lakta. Nakon Australian Opena 2018. Đoković je bio podvrgnut operaciji kako bi riješio problem s laktom. Iznimna karijera Novaka Đokovića, utjecaj izvan terena i predanost humanitarnim naporima učvršćuju njegov status jednog od najvećih velikana svih vremena u povijesti tenisa.