Romansa između Ruskinje Oksane Vojevodine i sultana Muhameda V od Kelantana, bivšeg kralja Malezije, dugo je plijenila pozornost svjetskih medija. Njihova je zajednica bila zaprepaštena zbog značajne dobne razlike od 24 godine, velikih kulturnih razlika i kontrastnih fizičkih atributa.

  • Nažalost, njihova se ljubavna priča pokazala efemernom jer je naprasno prekinuta samo nekoliko mjeseci nakon njihovog vjenčanja. Raspad njihovog braka obilježila je burna i burna atmosfera koju su karakterizirali javno iznošenje osobnih pritužbi i niz optužbi s obje strane. Bivši sultan otišao je čak u krajnost osporavajući očinstvo njihovog sina Leona kojeg su dobili tijekom veze.

Neki čak nagađaju da nikada nije javno priznao postojanje djeteta. Osim što je bivša Miss Moskve, Oksana tvrdi da Muhammed nikada nije imao nikakve kontakte s njezinim četverogodišnjim sinom. Krajem prošle godine pokrenula je i sudski spor kako bi izdejstvovala veću alimentaciju, koja trenutno iznosi 1200 funti ili oko 1380 eura.

  • Prema njezinom pravnom zastupniku, ponuđeni iznos novca smatra se neadekvatnim s obzirom na značajno bogatstvo bivšeg malezijskog čelnika. Nakon samo godinu dana braka, par se razveo 2019. godine, a Vojvodina je nakon razvoda dobila jednokratnu isplatu od 12.000 funti. Međutim, njezin odvjetnik Nikolas Wilkinson kritizirao je “smiješnu” visinu alimentacije koju će dijete dobivati ​​dok ne napuni 18 godina.

“Ovo je očita nepravda”, izjavio je, a prenosi “Daily Mail”. Budući da živi i nastavlja svoju karijeru u Londonu, manekenka je naglasila da njezin sin nosi cijenjenu titulu jedinog muškog nasljednika sultana, što ga čini imenovanim nasljednikom prijestolja sultanata Kelantan i budućim budućim monarhom Malezije.

  • Važno je napomenuti da je par izmijenio zavjete na privatnoj islamskoj ceremoniji u lipnju 2018., nedugo nakon njihovog slučajnog susreta u Europi. Unatoč Oksaninom obraćenju na islam, konzervativno malezijsko društvo žestoko je kritiziralo njihovu zajednicu, što je rezultiralo Muhamedovom odlukom bez presedana da se odrekne prijestolja, čime je postao prvi monarh u povijesti Malezije koji je poduzeo takvu akciju.

Nakon rođenja sina, Muhammed je imao priliku da ga vidi. Međutim, njihov brak je došao kraju samo godinu dana kasnije, nedugo nakon što su dobili drugo dijete Leona. Sultan je slijedio drevni islamski običaj da razvrgne brak. U skladu s ovom tradicijom, muškarci muslimani mogu raskinuti brak tako što će tri puta izgovoriti frazu “razvodim se” na arapskom.

  • Oksana je uporno tvrdila da je vijest o razvodu otkrila na internetu, dok je bivšeg supruga optužila da je u braku s Čehinjom Dijanom Petrom. Otkrivajući detalje svog otkrića, prepričala je trenutak kada je sultanu neočekivano zazvonio telefon samo dva dana nakon njihova vjenčanja. Na ekranu je bilo prikazano ime “Bob”, što ju je navelo da povjeruje da je to prijatelj koji joj je pružio ruku da čestita.

Međutim, nakon što je odgovorila na poziv, susrela se s prodornim glasom izbezumljene žene koja je nepokolebljivo inzistirala da je ona, a ne Oksana, prava supruga sultana. Žena, koja je tvrdila da je Dijana Petra iz Češke, grdila je Oksanu i dovodila u pitanje njezinu smjelost da mu se javi na telefon. Nakon što se vratio iz toaleta, Muhammad je brzo uzeo telefon i povukao se u odvojenu prostoriju na razgovor.

  • Otkrio mi je da je pozivatelj njegova bivša supruga, ne znajući za našu bračnu zajednicu. Nadalje, prenio je postojanje neriješenih stvari, među kojima je i podjela imovine. Ova zanosna Ruskinja ističe da je Čehinja došla i do svog oca, navodeći da je on u braku sa sultanom od 2010. godine.

Nasuprot tome, Muhammed je izrazio svoj bijes zbog otkrivanja pojedinosti o njihovom vjenčanju u Moskvi, unatoč njegovoj želji da ostanu privatni. Zabrinulo ga je i otkriće da se Oksana tijekom sudjelovanja u reality showu upustila u seksualne aktivnosti u javnom okruženju, točnije na bazenu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here