Korištenjem prastare metode poznate kao manifestacija, pojedinci mogu steći znanje o manifestiranju svojih najdubljih želja u stvarnost koristeći utjecajnu snagu optimističnog razmišljanja. Ova tehnika daje pojedincima mogućnost da bez napora privuku obilje i sreću u svoje postojanje.

  • Prije nego što odete u krevet, napravite kratku stanku kako biste na list papira zapisali svoje snove i ambicije. Zatim ugurajte ovaj papir ispod jastuka, dopuštajući svojim željama da se materijaliziraju u vašem postojanju. Prije nego što utonete u san, napravite pauzu da se povežete sa svojim najdubljim osjećajima.

Dajte si dopuštenje da se opustite i doživite duboki osjećaj smirenosti, potpuno prihvaćajući stanje zadovoljstva. Zamislite želju koju ste prethodno priznali i dopustite joj da se živo razvije u vašim mislima. Kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost pri korištenju ove metode manifestacije, preporučuje se održavanje nepokolebljive usredotočenosti isključivo na željeni objekt.

  • Kako biste učinkovito ostvarili ono što želite, savjetuje se usvojiti stanje smirenosti i sabranosti u procesu razmišljanja. Kada zamišljate svoje težnje, protumačite to kao obećavajući znak da je zakon privlačnosti na djelu. Ključno je čvrsto se držati svojih želja i izbjegavati svaku sklonost da ih mijenjate.

BONUS TEKST:

Određivanje najopasnije tvari složen je zadatak jer postoje brojne štetne tvari. Začudo, čak i kuhinjska sol može predstavljati potencijalnu opasnost. U nekoliko trenutaka brojne tvari posjeduju potencijal da brzo ugase život pojedinca ili čak cijele skupine. Prema portalu Live Science, Botulinum, koji je toksin kojeg proizvodi bakterija Clostridium botulinum, nosi titulu najmoćnije prirodne tvari poznate čovjeku.

Predstavlja prijetnju našoj dobrobiti ako se konzumira kroz pokvarene konzervirane proizvode ili ako u naše tijelo uđe kroz zaraženu ranu. Slično tome, VX, kemijsko oružje koje je razvila britanska vojska, posjeduje sličnu razinu toksičnosti. Obje tvari imaju sposobnost paralizirati mišiće odgovorne za disanje. Još jedna opasna tvar je klor trifluorid, ultra korozivni plin koji je bezbojan i često se koristi u industriji električnih poluvodiča.

Ovaj plin je toliko reaktivan da ima potencijal spontano eksplodirati u kontaktu s naizgled bezopasnim materijalima poput vode, pijeska, pa čak i ostataka prethodno spaljenih tvari. Određivanje najopasnije tvari zahtijeva razmatranje i njezina utjecaja i razine izloženosti, navodi Live Science. To podrazumijeva procjenu smrtonosne doze, kao i učinaka koje tvar ima na tijelo.

Iako čak i obična kuhinjska sol može predstavljati opasnost, identificiranje najopasnije tvari zahtijeva sveobuhvatnu analizu ovih čimbenika. Ljudsko tijelo može biti brzo i ozbiljno pogođeno nervnim otrovima, zbog čega se naširoko smatraju najsmrtonosnijim kemijskim oružjem. Mala doza potrebna za smrt, samo 10 miligrama (ekvivalentno jednoj desettisućinki grama) VX-a, može rezultirati smrću unutar samo nekoliko minuta.

Iznenađujuće, broj smrtnih slučajeva uzrokovanih trovanjem VX-om ostaje relativno nizak. Tijekom posljednjih deset godina samo je jedna osoba podlegla trovanju VX-om. U Sjedinjenim Američkim Državama postoji zabrinjavajuća pojava kada više od 100 000 pojedinaca doživi nenamjerno trovanje godišnje zbog svakodnevnih kućanskih kemikalija poput dezinficijensa i izbjeljivača.

Važno je napomenuti da ove tvari nisu tako jake ili brzodjelujuće kao VX, ali ipak predstavljaju značajan rizik. Nadalje, određene kombinacije uobičajenih kemikalija mogu biti kobne. Primjer za to je kada se sredstvo za čišćenje odvoda i izbjeljivač pomiješaju, što rezultira oslobađanjem vrlo toksičnog plinovitog klora. Kako bi se procijenila potencijalna opasnost, potrebno je razumjeti kako vjerojatnost kontakta sa štetnom tvari tako i mogućnost izlaganja njoj.

Prema riječima predstavnika Europske agencije za kemikalije, opasna kemikalija postaje rizik samo ako postoji stvarni kontakt s njom. To znači da iako su tvari poput botulinum toksina, VX i klor trifluorida vrlo opasne, one predstavljaju minimalnu prijetnju prosječnom pojedincu.

Suprotno tome, postoje određene tvari koje su bitne za naše dobro u malim količinama, ali postaju kobne kada su izložene višim razinama. Najbolji primjer za to je uobičajena kućna stvar – kuhinjska sol. Iako je ključan za našu prehranu, pretjerana konzumacija može dovesti do teških komplikacija poput hipertenzije i zatajenja srca.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here