Čim je sa mnom podijelila sliku njegovog lica, nisam mogao a da ne prasnem u smijeh.

 

BONUS TEKST:

Tijekom emisije voditeljica se iznenađujuće oglasila novom članicom Elite, što je izazvalo trenutak šutnje u Bijeloj kući, a Anelu je posebno začudila. U bliskoj budućnosti postat će sudionica reality televizijskog programa. Svake srijede emisiju “Pitanja gledalaca” vodi Darko Tanasijević, koji je u “Elitu” ušao kao voditelj.

Tijekom produkcije pitanje je bilo upućeno Aneli Ahmić, a kako su ga protumačili mnogi sudionici produkcije kao da je impliciralo odavanje tajne i potvrdu da će se događaj zaista dogoditi. Tanasijević je postavio pitanje Aneli, skrećući pažnju na fenomen njenog nestajanja kad god uđe Maja Marinković.

Ovaj upit suptilno je dao naslutiti Anelinu povezanost s Markom Janjuševićem Janjušem. Aneli je ispričala kako nikad ni s kim nije osjetila istu razinu energije, pa ni s Majom. Izrazila je uvjerenje da će to i sam dokazati kada Maja dođe. Aneli je priznala da ima nejasnoća oko njega, ali vjeruje da će vrijeme otkriti istinu.

Janjuš se oglasio vlastitim komentarom. Janjušević je naglasio da je Gara nezamjenjiv. Da njegovo divljenje prema njoj nije tako snažno, upustio bi se u razigrane interakcije s njom u ovom okruženju. Izrazio je da je njegov isključivi interes Gara i da ne postoji nitko tko bi mogao zauzeti njezino mjesto u ovoj sredini.

DODATNI TEKST:

U suvremenom društvu, brojni pojedinci su pogođeni bolešću poznatom kao depresija. Dok lijekovi ostaju prevladavajuća opcija za one koji se bore s ovim stanjem, postoje i svakodnevne prakse koje mogu ponuditi pomoć. Evo pet najvažnijih savjeta stručnjaka koji će vam zasigurno pomoći. Pogledajte i iskoristite njihove dragocjene savjete.

1. Bavljenje tjelovježbom ili kretanjem.Nova istraživanja sugeriraju da bavljenje tjelesnom aktivnošću ne samo da ima potencijal za ublažavanje depresije, već i uvelike smanjuje vjerojatnost razvoja ovog poremećaja raspoloženja.

Analizirajući 15 studija koje su istraživale korelaciju između vježbanja i depresije, stručnjaci su utvrdili da je gotovo 12% pojedinaca moglo spriječiti pojavu depresije redovitom, umjerenom tjelesnom aktivnošću. Fascinantno je da su pojedinci koji su se bavili 2,5 sata brzog hodanja tjedno pokazali smanjenu vjerojatnost razvoja depresije u usporedbi s onima koji nisu sudjelovali ni u kakvom obliku tjelovježbe.

2. HRANLJIVA ISHRANA Dobro uravnotežena i hranjiva prehrana neophodna je za održavanje dobrog zdravlja. Iako je možda teško artikulirati vezu između raspoloženja i hrane, ona neporecivo postoji. Depresija često rezultira smanjenom željom za jelom, a osobe s niskim samopoštovanjem mogu pogrešno vjerovati da je uzrok tome sreća.

Vođenje zdravog načina života češće je kod zadovoljnih pojedinaca (na primjer, skloni su izbjegavati pretjeranu konzumaciju alkohola, za koju je poznato da utječe na depresiju). Vjerojatno je da prehrana s manjkom nutritivne vrijednosti, obilježena prekomjernim šećerom i jako prerađenom hranom, povećava vjerojatnost razvoja depresije. Stoga je ključno dati prioritet uklanjanju ove vrste hrane iz prehrane.

3.Osim toga, od vitalne je važnosti osigurati postizanje mirnog i okrepljujućeg sna. Dr. Odesa Hamilton otkrila je da je vjerojatnije da će se simptomi depresije pojaviti nakon nedostatka sna, nego obrnuto. Britanski znanstvenici ispitali su genetske i zdravstvene podatke 7146 osoba i ustanovili vezu između obrazaca spavanja i depresije. Osim toga, studija objavljena u “Translational Psychiatry” otkrila je korelaciju između prekomjernog trajanja sna i osjećaja tuge i melankolije.

Utvrđeno je da osobe koje su spavale dulje od devet sati imaju 1,5 puta veću vjerojatnost da će doživjeti depresiju u usporedbi s onima koji su spavali sedam sati. Prosječna dob sudionika istraživanja bila je 65 godina, a oni su prijavili prosječno trajanje noćnog sna od oko sedam sati. Općenito se preporučuje da optimalni raspon za postizanje kvalitetnog sna bude između sedam i devet sati. Ako se osjećate potišteno, imamo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da poboljšate svoje raspoloženje. Međutim, važno je napomenuti da je, ako imate teške simptome depresije, ključno potražiti pomoć stručnjaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here