Mediji u regiji često su se bavili Jelenom Đoković, posebice njezinim navodnim sukobima s Dijanom Đoković. Međutim, kasnije se pokazalo da među njima nikada nije bilo nesuglasica. Jedina tema razgovora bila je prehrana Novaka Đokovića i njihove djece. Kao i svaka baka puna ljubavi, Dijana želi osigurati sreću svojim unucima, posebno kada je u pitanju prehrana najbolje tenisačice svijeta. Jednoglasno se slaže da mora biti oprezan s onim što konzumira. Upravo zbog toga obitelj Đoković izbjegava šećer, iako Jelena povremeno radi iznimke.

Novak, prema brojnim navodima, posjeduje nezemaljsku auru i neusporedivu mentalnu snagu koja nadilazi sve sportove. Unatoč tome što ima 35 godina, bez problema nadmašuje protivnike koji su desetljeće ili više od njega mlađi. Novak se prema svom tijelu odnosi kao prema svetom hramu, raznim metodama održavajući njegovo optimalno stanje. Opće je poznato da se suzdržavao od konzumacije mesa, prehrambenog izbora koji je uvelike pridonio njegovom trenutnom stanju vrhunske fizičke spremnosti.

Slijedeći njegove stope, njegova supruga Jelena također daje prioritet cjelovitim namirnicama, izbjegavajući prerađene opcije kad god je to moguće. Što se slatkiša tiče, izbjegavaju čokolade pune šećera, već se odlučuju za Jelenine domaće energetske bombe koje ne sadrže ni gluten ni šećer. Na Instagramu je velikodušno otkrila recept na koji se oslanja, pojasnivši da ga nije izmislila, već povremeno mijenja sastojke kako bi dala jedinstvene okuse.

Ova slatka poslastica zahtijeva samo četiri jednostavne komponente i samo pet minuta vašeg dragocjenog vremena. Njezini glavni sastojci sastoje se od jedne šalice indijskih oraščića, osam datulja ili bilo kojeg drugog sušenog voća, dvije žlice kokosovog ulja ili bademovog maslaca i dvije žlice čistog kakaa u prahu. Nakon vještog miješanja ovih elemenata, ona vješto oblikuje smjesu u preslatke kuglice.