Izvanredan aspekt ovog narativa leži u njegovom prikazu dubokih puteva kojima život može krenuti. Pokazalo se u bezbroj slučajeva da se dobrota prema drugom biću vraća a tako j ebilo i u ovoj priči.  Dok se kretao ulicama centra, Myles Brewin, sredovečni taksista iz Ontarija, neočekivano je naišao na starijeg gospodina izvaljenog u snegu. Odgovarajući kao i svaki običan pojedinac, instinktivno je pojurio u pomoć starijem čovjeku, nesvjestan nepredviđenih posljedica koje su ga čekale. Usred posljedica jake snježne oluje u Hamiltonu, Myles je željno iščekivao završetak svoje posljednje karte. Dok je prešao grad u svom poslednjem krugu, njegova noga je naglo pritisnula papučicu kočnice kada je ugledao ostareli lik usred zimskog pejzaža. Činilo se da je osoba koja je ležala ispod njega u užasnom stanju, kolebajući se na ivici smrzavanja.

Tokom intervjua za lokalnu televizijsku stanicu CHCH, Brewin je podijelio izvanredan incident koji uključuje osobu koja je izgubila osjećaj za ravnotežu i pala. U nastojanju da pomogne, Brewin je otpratio osobu do bolnice nakon što se okliznula i pala dok je kupovala novine. Dok su putovali, osoba se postepeno osvijestila, ali je postalo očigledno da je potrebna stručna medicinska pomoć. Po dolasku u bolnicu, osoblje se raspitivalo o pacijentovom identitetu. On je odgovorio navodeći da nije svjestan svog identiteta i da je samo prolaznik koji nudi pomoć nekome kome je potrebna. Iz predostrožnosti, Brewin je ostavio svoj telefon i strpljivo čekao u čekaonici, nadajući se pozitivnim informacijama o stanju osobe. Na kraju je donio odluku da ode jer nije dobio nikakve vijesti.

Nakon perioda od sedam dana, stigao je neočekivani telefonski poziv. Pozivalac, čovjek po imenu Lee, pružio je ruku da izrazi svoju zahvalnost. U početku je njegov govor bio malo nejasan, ali kada je spomenuo bolnicu, palo mi je na pamet da misli na incident sa dedom u snijegu. Znatiželja me je navela da se raspitam da li je on ista osoba, ali razgovor je iznenada prekinut. Iznenađujuće, nakon pola sata ponovo je nazvao i uputio me da se nađemo ispred bolnice. Na moje zaprepaštenje, to je zaista bio on. Deka, koja je ranije izgledala krhko, sada je odisao novopronađenom smirenošću.

Tokom našeg razgovora otkrio je da trenutno ima 76 godina i da se bori sa teškom bolešću. Pokazujući svoju zabrinutost, ponudio sam mu da ga odvezem kući. Kada je stigao na odredište, upoznao me je sa svojim prijateljem. U prisustvu svog prijatelja, govorio je o tome kako je godinama živio sam nakon smrti njegove supruge prije osam godina. Bez djece ili rođaka, postalo je očigledno da želi da njegov prijatelj bude svjedok nečega što će otkriti. Majls je nastavio da priča o svom bolničkom iskustvu, gde je duboko shvatio da postoje istinski dobrodušni pojedinci. U znak zahvalnosti, donio je odluku da prenese vlasništvo nad svojom kućom na mene. U početku sam odbio taj gest i krenuo prema izlazu. Međutim, onme je molio da ispoštujem njegovu poslednju želju, što me je navelo da razmislim. Nakon upornog uvjeravanja, na kraju sam pristao na njegov zahtjev. Nadalje, uputili su poziv službeniku iz Hamiltona da bude prisutan i provjeri izmjenu testamenta. Učinak ovih riječi ostavio je Milesa u stanju nevjerice. Uprkos tome što su njihova djeca odrasla, Miles i njegova supruga otkrili su da su opterećeni značajnim finansijskim obavezama zbog troškova obrazovanja njihove djece. Kako bi ublažio ovu novčanu napetost, Miles je odlučio da se zaposli kao vozač taksija. Razmišljajući o ovom nepredviđenom preokretu sudbine, Miles se nije mogao otresti osjećaja da je božanska sila intervenirala i dala mu svoje blagoslove.