Srceparajuća priča o simbolu prave ljubavi, slavno prikazana u pjesmi Zabranjenog fušenja, stekla je međunarodno priznanje kao priča o sarajevskom Romeu i Juliji. Zastrašujuća slika Admirinih i Boškovih beživotnih tijela, pronađenih u nježnom zagrljaju na mostu koji je nekad dijelio grad, osvojila je publiku diljem svijeta.

Tragična pogibija Asmire Ismić i Boška Brkića dogodila se u rejonu između protivničkih snaga, gdje su smrtno stradali od snajperske vatre. Svake godine 18. svibnja svečano se prisjećamo stradanja “sarajevskih Romea i Julije”, ljupkog nadimka kojim su nadjenuta ova dva mlada bića koji su tragično izgubili živote na Vrbanja mostu 1993. godine.

Tog kobnog dana muslimanka i Srbin, koji su bili duboko zaljubljeni još od srednjoškolskih dana, pokušali su prijeći na Grbavicu. Nažalost, identitet snajperista odgovornih za njihovu smrt do danas je nepoznat. Boško je pogođen prvim metkom, a potom Admira drugim. Unatoč njihovim smrtnim ranama, Admira je smogla snage otpuzati do Boška i zagrliti ga. Samo nekoliko minuta kasnije, preminula je pored njega.

Tragična slika proširila se svijetom, a tijela dvoje mladih ostala su netaknuta punih tjedan dana. Pristup tom području bio je strogo zabranjen jer je postojala opasnost od pucnjave. Rođeni 1968. godine, putevi Boška i Admire prvi su se put susreli tijekom Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. Ono što je počelo kao prijateljstvo preraslo je u duboku ljubav, iako su im roditelji bili različitih vjerskih uvjerenja. Kad je izbio rat, Boško je čvrsto odlučio ostati u gradu, isključivo zbog svoje nepokolebljive privrženosti Admiri.

Boškova majka tvrdi da je njihova ljubav bila jedini razlog zašto su ličili na kultne Romea i Juliju. Nikakvo obiteljsko protivljenje nije spriječilo njihovu ljubav jedno prema drugome. Odlazili su na razna putovanja, slavili zimske praznike i odlazili na zabave kao jedinstveni front – nedjeljivi par. Njihove zajedničke težnje uključivale su budućnost isprepletenu brakom, djecom i zajedničkim starenjem. No, njihova se sudbina tragično okrenula na mostu koji je dijelio Sarajevo, zauvijek ugasivši njihove nekadašnje snove. Po završetku rata, Admirini roditelji su preuzeli inicijativu i izrazili želju da se posmrtni ostaci Romea i Julije iz Sarajeva prenesu i zajedno sahrane na sarajevskom groblju Lav.