Istaknuta ličnost u području narodne glazbe, Miloš Bojanić ostavio je trajan utjecaj na nacionalnu glazbenu krajoliku. Podrijetlom iz Bijeljine, Bosna i Hercegovina, Bojanić je na svijet došao 16. listopada 1950. Njegov repertoar krasi niz nezaboravnih pjesama, uključujući “Bosno moja jabuko u cvetu”, “Tako, tako, samo tako”, “Green eyes”, “Kuća moja” i još mnogo toga.

S težnjom za uspješnom glazbenom karijerom, mladi Bojanić s nepunih 20 godina donosi hrabru odluku da napusti svoju domovinu Bosnu i preseli se u Beograd. U početku mu je glazba služila kao razonoda, jer je vodio i vlastitu tvrtku tzv. “Putnik”. No, sve se promijenilo kada je predstavio svoj album prvijenac “Tako, samo tako”. Tada je shvatio da je njegov pravi životni poziv glazba. Zanimljivo, Miloš Bojanić i njegova supruga Dragica ponosni su roditelji dvoje djece: Mikice i Baneta. Nakon 12 godina zajedničkog druženja, Bojanić je ponovno pronašao ljubav i vjenčao se s Blancom.

Posebno je fascinantno da je Blanku, koja je i inače djevojka njegovog rođenog brata, navodno oteo Bojanić. Od 2006. Miloš Bojanić izdao je zapaženu kolekciju od 20 studijskih albuma, na kojima se nalaze pjesme koje su duboko odjeknule kod njegove publike. Bez sumnje, njegov utjecaj na narodnu glazbu je značajan, a njegova umjetnička nastojanja pokazuju širok raspon emocija i perspektiva. Bojanić je svojom pojavom i trijumfom u reality showu “Zadruga” dodatno pogurao slavu i financijski prosperitet te zaradio impresivnih 100.000 eura.

Upuštajući se u istraživanje rijalitija, Miloš Bojanić naišao je na kontroverze kada se u emisiji “Dvor” fizički obračunao sa suigračem, zbog čega je završio u bolnici. Unatoč ovom nekonvencionalnom predstavljanju javnosti, Miloš Bojanić zadržava svoj cijenjeni status umjetnika s dugom i slavnom karijerom. Njegova glazba i karizmatična ličnost nastavljaju doprinositi kulturnom naslijeđu balkanske narodne glazbe.