Vojislav Voja Brajović važi za jednog od najboljih glumaca na našim prostorima, njegov privatni život je veoma diskretan, a javnosti je malo poznato da je prije skoro dvadeset godina prihvatio operaciju tumora na mozgu. Značajnu ulogu u tome odigralo je izvanredno držanje i ponašanje samog Vogie, koji je dan prije teške operacije sudjelovao u kazališnoj predstavi, skrivajući od publike sve znakove bolesti. Dobro se pokazao na pozornici, a kasnije je potražio liječničku pomoć.

Prema časopisu Hello, njegov najveći izazov su povremeni trnci u rukama. Isprva je to pokušao odbaciti kao umor ili povezati s drugim simptomima. No, kako su se bolovi pogoršavali i učestalost tih osjeta povećavala, Blajovich je odlučio staviti svoje zdravlje na prvo mjesto i potražiti liječničku pomoć. Kad su rezultati konačno stigli, dijagnoza je bila težak udarac. Ispostavilo se da ima tumor na mozgu. No, u ovoj izazovnoj situaciji postoji mala prednost – bolest se otkriva u ranoj fazi i nema znakova da značajno napreduje. Stručnjaci su ga uvjeravali da je samo jedna operacija dovoljna za potpuni oporavak.

Između užurbanih izvođenja nekoliko predstava, naši su glumci svoje prve stanke odlučili iskoristiti za podvrgavanje preporučenoj terapiji ili intervenciji. Nakon uspješne operacije, Vojin oporavak je bio izvanredan. Iako nije želio opterećivati ​​kolege i prijatelje, o svojim zdravstvenim problemima rijetko je govorio. Nedugo nakon otpusta donio je zanimljivu odluku – prije nego što se oprostio od te ustanove, potražio je savjet stručnjaka o svom nekadašnjem hobiju, boksu.

Pitao je doktora: Mogu li se vratiti u ring? Kao što je list već spomenuo, liječnikov je odgovor bio savjetovati Wodju da se pripremi i nastavi dalje te da se ne zadržava na prošlosti. Njegove su drame brzo dodane na repertoar u danima nakon operacije. Evo nekoliko potencijalnih pokazatelja koji mogu ukazivati ​​na prisutnost tumora na mozgu:

Nepoznati ili promijenjeni napadi glavobolje, novi ili netipični.
S vremenom se glavobolje postupno povećavaju učestalost i intenzitet. Mučnina ili povraćanje bez jasnog objašnjenja. Uobičajena oštećenja vida uključuju zamagljen vid, dvoslike ili smanjeni periferni vid. Možete postupno izgubiti osjećaj i kretanje u rukama ili nogama. Pokušajte održati ravnotežu. Verbalni izazov. Stalni osjećaj iscrpljenosti kako vrijeme prolazi. Nedostatak sposobnosti razumijevanja i slijeđenja osnovnih uputa. Promjene u osobnosti ili obrascima ponašanja.