Tea Tairović danas važi za jednu od najuspješnijih pjevačica širom regiona. O njoj se dosta stvari zna, iako pjevačica nastoji da sve svoje ljubavne odnose sakrije od javnosti, uvijek nekako i te informacije doplivaju na površinu.

Od kada je Tea Tairović stekla popularnost, njena majka, koja je poznata voditeljka, odlučila je da se ne profiliše u javnosti. Mediji se često fokusiraju na oca mlade pjevačice, doktora nauka i uspješnog slikara u akademskoj sferi. Tokom svog vremena u industriji, bavio se umetnošću komponovanja i režije, što ga je na kraju upoznalo sa talentovanom glumicom Vesnom Čipčić.

  • Iako je njihova veza kratko trajala, Zoran Tairović ime je koje odjekuje svima. Brzi pregled njegovog Instagrama otkriva sklonost ka javnom samoizražavanju, o čemu svjedoče njegove zadivljujuće fotografije. Iskreno iskazivanje ljubavi evidentno je na jednoj od konačnih fotografija koja bilježi vezu između oca i kćeri u nezaboravnom noćnom izlasku. Teain natpis “Do neba i nazad” dovoljno govori o dubini njihove veze.

Bez sumnje, Tea je pravi odraz svog oca. Ipak, ne libi se da iskaže dubok odnos sa svojom majkom Božicom Malević, koju karakteriše nepokolebljiva podrška i razumevanje. Božica je bila među oduševljenim navijačima koji su svim silama bodrili Teu tokom takmičenja “Zvezda Granda”. Tvrdi da je već tada predvidjela Teino izvanredno putovanje.

Od samog početka bilo je vidljivo da još kao mlada pop umjetnica posjeduje prirodnu muzikalnost i sklonost kako pjevanju tako i plesu. Možda je to iznenađenje, ali uvijek sam imao osjećaj da će se na kraju naći u centru pažnje. Tea je kao dijete bila ta koja je plesala prije nego što je naučila da hoda.

Imala sam osećaj da će se udubiti u umetnost, jer ima od koga da crpi inspiraciju – njena majka Tea Tairović, koja je podelila svoja razmišljanja o tome. Iako nikada nisam konkretno mislio da će postati pevačica, mislio sam da će možda nastaviti glumačku karijeru. Ovaj osjećaj ponovila je i Teina majka, koja preuzima ulogu savjetnika, motivatora i ramena na koje se može osloniti, a povremeno se uključuje i u kćerkine romantične poslove.

“Sa majkom se konsultujem o svemu – o karijeri, odnosima sa kolegama i drugim ljudima, pa čak i o ljubavnim problemima. Ona uvek ima najbolji savet. Moja mama takođe voli da da svoj doprinos u mom ljubavnom životu”, podelila je pevačica sa bezbrižan smeh, pre nego što dam dalje pojašnjenje. Iako je možda malo preterivanje reći da se meša u svaki aspekt mog života, njegov doprinos za mene ima veliki značaj.

Nudi sugestije o ljudima kojima možda nisu pri srcu moji najbolji interesi i ukazuje kada se ponašam neprikladno. Zanimljivo je da se sve što on savjetuje ispostavilo da je tačno. Tea Tairović, popularna pop-folk pevačica iz Srbije, proslavila se učešćem na muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Rođena 26. aprila 1996. godine u Novom Sadu, svoje vreme deli između Novog Sada i Beograda. Sa strašću za plesom od malih nogu, Tea je započela svoju profesionalnu plesnu karijeru sa samo četiri godine. Godine 2014. objavila je svoju debitantsku pjesmu pod nazivom “Da si moj”.

Tokom 2015. i 2016. godine, javnost se istinski upoznala sa Teom jer se takmičila u takmičenju “Zvezde Granda”, da bi se na kraju plasirala u finale 10. sezone. Od tada je objavila još nekoliko singlova. Na njenom repertoaru su popularne numere „Osoba karaktera“, „Meni gruva“, „Igračica“, „Nevolja“ i „I u dobro i u zlu“.

Saradnja sa renomiranim umetnicima kao što su Šaban Šaulić, Rimski, Menil Velioski, Ivana Krunić i DJ Shonet (DJ Shone) dodatno su učvrstili njenu muzičku karijeru. Osim toga, njena upečatljiva ljepota navela je određene medije da je prozovu kao nasljednicu Sandre Afrike.

Rođena 1996. godine, Tea Tairović je potomak Božice Bobe Malević i Zorana Tairovića. Božica, porijeklom iz Crne Gore, je vješt voditelj, medijski menadžer i profesor. U međuvremenu, Zoran, multimedijalni umetnik, ranije je bio savetnik potpredsednika Vlade Srbije, specijalizovan za koordinaciju romskih pitanja.