Neda Ukraden, poznata i pod nadimkom Balkanska diva, i dan danas uspješna je u svakom aspektu svog života. Iako nije više uključena u svijet muzike kao nekada, odlučila je da se u potpunosti posveti sebi i svojim najmilijima.

U svakoj prilici, Neda Ukraden ističe važnost da se porodica stavi iznad svega. Nakon što je krasila pozornicu više od pet decenija, poznata pjevačica nastavlja da skuplja sve veću bazu obožavatelja. Iako je ostvarila sve svoje aspiracije u karijeri, njen krajnji izvor radosti leži u kćeri, unucima i zetu. Današnji dan ima ogroman značaj u ovom domaćinstvu prepunom ljubavi, topline i harmonije.

To je najvažniji dan u životu ove pop ikone – dan kada je prihvatila majčinstvo. “Mojoj najsjajnijoj ruži, oličenje moje majčinske sreće, radosti i ponosa! Sretan rođendan, dragi moj Jeco. Uživaj u jakom zdravlju i bezgraničnoj sreći bezbroj godina! Neguje te tvoja obožavana majka Neda”, izrazila se s ljubavlju, popraćena fotografijom na kojoj je njena kćerka i istaknutim buketom živih crvenih ruža.

Jelena Bilbija Minović, jedina potomka Nede Ukraden, u 43. godini odabrala je drugačiji put od svoje slavne majke. Uprkos tome što voli skromnost, Jelena je postigla uspeh i kao direktor marketinga i kao vlasnica kozmetičkog salona. Uravnotežujući svoju uspešnu karijeru, Jelena je takođe posvećena majka troje dece i srećno udata za Predraga Pecu Minovića.

Njihova snažna veza je očigledna, jer njen zet ponosno pokazuje tetovažu njenog potpisa na ruci, što simbolizuje njegovu duboku naklonost prema Jeleni. U potpunosti podržavam Jelenu i njenog zeta u svakom aspektu njihovog života i uvek ću biti tu za njih. On nije samo odličan muž i roditelj već i divan domaćin. Imamo duboko poštovanje jedno prema drugom, što je meni više nego dovoljno.

  • Uvek podržavamo i oslanjamo se jedni na druge. U današnjem društvu, gdje nas obaveze gutaju, ključno je vratiti jedinstvo porodice, nešto što nam zaista nedostaje. Neda Ukraden je kultna i trajna ličnost na balkanskoj muzičkoj sceni. Njen izuzetan glas i jedinstven stil očarali su publiku širom regiona.

Neda je na svoj muzički put krenula kao tinejdžerka, suočavajući se sa brojnim izazovima i na tom putu postižući izuzetan uspeh. Tokom svoje višedecenijske karijere, etablirala se kao jedna od vodećih umjetnica u žanrovima pop-folk, turbo-folk i dens-pop muzike. Od prvih dana u Bosni i Hercegovini do studiranja na Univerzitetu u Sarajevu, životni put Nede Ukraden svjedoči o njenom talentu, otpornosti i sposobnosti prilagođavanja u svijetu muzike koji se stalno mijenja.

Ona nije samo pjevačica već simbol čitave epohe i izvor inspiracije za buduće generacije. Neda Ukraden je muzičku karijeru započela 1967. godine objavljivanjem svoje prve pjesme na Radio Sarajevu “Igra bez kraja”. Ovaj debi doneo joj je titulu najbolje novajlije na festivalu “Tvoj hit sezone”.

  • Njen izuzetan talenat ubrzo je prepoznat, a ovaj festivalski uspeh označio je samo početak njenog izuzetnog puta. Na Opatijskom festivalu 1975. Neda je pokazala svoj talenat izvodeći zadivljujuću pjesmu “Srce u srcu”, s nadom da će svoju zemlju predstavljati na Euroviziji.

Ipak, uprkos konačnom ishodu glasanja, grupa “Pepel in Cry” je ta koja je na kraju obezbedila mesto na Evroviziji. Ipak, ovaj neočekivani razvoj događaja nije omeo Nedinu karijeru. U tom periodu sarađivala je sa grupom “Kamen na kamen”, a zajedno su objavili i debi album pod nazivom “Neda Ukraden & Kamen na kamen”.

Neda Ukraden, poštovana ličnost na balkanskoj muzičkoj sceni, nastavila je svoj izuzetan put u novi milenijum. Godine 2001. udružila je snage sa Grand produkcijom kako bi objavila revolucionarni album “Nova Neda”, koji je označio značajnu prekretnicu u njenoj umjetničkoj putanji. Naknadno izdanje, „Život sam promenila“ 2002. godine, upoznalo je publiku sa zadivljujućim hitovima poput „Kao nekada“, „Navikla sam da je bude“ i „No da, no da“, koji su očarali slušaoce svojim savremenim pop zvukom.