U ovoj fazi svog života više ne odgađam jer imam snažnu želju u potpunosti prihvatiti sadašnjost. Potpuno sam svjestan da je vrijeme ograničeno. voljeni, Dok uranjam u sve veću zbirku literature, moja pozornost prema brisanju prašine se smanjuje. Zadovoljno sjedeći u dvorištu, uživam u krajoliku, ne obazirući se na prisutnost korova u vrtu. Moj se fokus pomiče prema provođenju kvalitetnog vremena s voljenima, posvećujući manje energije poslovnim stvarima. Bit postojanja leži u prihvaćanju života, a ne u njegovom podnošenju. Trenutno, moje nastojanje je shvatiti i potpuno priznati ova načela.

  • Prošla su vremena gomilanja; sada prihvaćam svakodnevnu upotrebu svojih izvrsnih porculanskih i kristalnih čaša. Moj “city blejzer” više nije rezerviran za posebne prilike već me prati na tržnici i u trgovini. Mirisi mojih dugotrajnih parfema sada krase moju kožu. Trivijalne stvari debljanja ili besprijekornog umivaonika ne privlače me. Izraz “jednog dana” je nestao iz mog leksikona. Kad se pojavi nešto vrijedno, zgrabim priliku da to doživim bez odlaganja. Neizvjesno je pitanje kako bi pojedinci sutra reagirali na saznanje o njihovoj odsutnosti, jer prevladava pretpostavka da će biti prisutni. U takvom scenariju moguće je da pojedinci dopru do članova svoje obitelji ili intimnih poznanika. Također je moguće zamisliti da bi se ispričali bivšim prijateljima u nastojanju da pomire i ožive te veze. Pretpostavljam da bi odabrali destinaciju za uživanje u svojoj omiljenoj hrani, poput palačinki, i uživali u iskustvu. Dubina moje neizvjesnosti je neizmjerna.

Ove stvari imaju golemu važnost i potaknulo bi bijes u meni da moje vrijeme istekne bez uživanja u svim stvarima koje su mi drage ili uskraćivanja bilo kakvog iskustva. Moj je bijes rastao kad sam shvatio da sam zanemario odgovoriti određenim pojedincima, glupo pretpostavljajući da za to imam dovoljno vremena. Nažalost, u sebi sam gajila bijes jer nisam češće izražavala svoju duboku ljubav roditeljima, djeci i mužu. Svjesno se trudim izbjeći odgađanje bilo čega što ima potencijal unijeti radost u moj život i uljepšati mi dan, draga moja.

  • Svaki dan ima svoj značaj, a svaki trenutak, svaki dah je dragocjen blagoslov. Iako život ne može biti vječno slavlje, možemo prigrliti priliku za ples i maksimalno iskoristiti svoje vrijeme ovdje. Obilježja mudrosti uključuju duboke i introspektivne misli ili lekcije proizašle iz osobnog iskustva, kontemplacije i samorefleksije. Ove mudrosti često nude duboko razumijevanje ljudske prirode, etike, svrhe postojanja i povezanosti s okolnim svijetom. Dubina misli često je izvor mudrosti, proizašla iz duboke kontemplacije, samoispitivanja i promišljene analize zamršenosti života i ljudskog stanja. Ta razmišljanja nisu obično plitka ili površna, već obuhvaćaju zamršene koncepte i duboka otkrića. Mudrost se često izvodi iz proživljenih iskustava pojedinaca ili zajednica. Ta iskustva pružaju dragocjene uvide u različite aspekte života, potičući duboko razumijevanje načina na koji se snaći u različitim okolnostima i prevladati prepreke.

Mudrost koja postoji posjeduje univerzalnu kvalitetu, što joj omogućuje da bude relevantna i primjenjiva na raznolik niz ljudskih iskustava i okolnosti. Iako može potjecati iz specifičnih konteksta ili kultura, njegova temeljna učenja imaju značaj za pojedince diljem svijeta. Potraga za mudrošću često naglašava važnost kontinuiranog učenja i osobnog razvoja.

  • Potiče pojedince da razmišljaju o vlastitom ponašanju, vrijednostima i težnjama, potičući osobni rast i evoluciju. Snaga mudrosti doista je nadahnjujuća, jer ima sposobnost podići i pružiti utjehu u teškim vremenima. Služi kao izvor ohrabrenja i perspektive, motivirajući pojedince da pristupe izazovima hrabro i mudro. Mudrost se može očitovati u različitim oblicima, bilo da se radi o sažetim poslovicama ili opsežnim filozofskim raspravama ili svetim spisima. Ovi duboki uvidi mogu potjecati od različitih pojedinaca, kao što su filozofi, pisci, duhovni vodiči, iskusni starješine i kolektivna mudrost ljudi. Bez obzira na njihov izvor, ovi biseri mudrosti služe kao dragocjeni izvor prosvjetljenja i motivacije za one koji traže dublje razumijevanje postojanja.