U 1990-ima, pjevačica po imenu Mira Kosovka, poznata po svom popularnom umjetničkom imenu, ostavila je neizbrisiv trag u glazbenoj industriji. Ipak, samo nekolicina privilegiranih posjeduje znanje o osobnim poteškoćama koje je proživjela i hrabrim bitkama u kojima je trijumfirala.

Uz širu obitelj, pjevačica se suočila s teškom tragedijom kada je u sedmom mjesecu trudnoće izgubila nerođenog sina. “Podnijela sam razarajući gubitak svog nerođenog sina, koji je dosegao značajnu prekretnicu od sedam mjeseci u maternici, označavajući njegov status potpuno formiranog djeteta. Bez mog znanja, tragično je preminuo u meni bez ikakvih znakova upozorenja. To Tijekom rutinskog ultrazvučnog pregleda primila sam potresnu vijest o smrti mog djeteta. Zanimljivo je da nisam osjetila nikakvu fizičku nelagodu niti simptome pobačaja. Svjedočiti beživotnoj slici svog djeteta na ultrazvučnom ekranu bio je golem šok.

Zbogom, zbogom racionalnosti… Prethodni ultrazvuk pokazao je da moj sin, težak 1900 grama, napreduje. Zaista je nevjerojatno kako ljudski um može izdržati pred golemim izazovima. Prihvatio sam ideju da je nošenje ove težine moja sveta dužnost i činim to s nepokolebljivom snagom. Pune tri godine željno sam iščekivala prvijenac pjesme “Ti mirno spaj” jer nisam pristajala na bilo čije zahtjeve – prisjetila se pjevačica.

Nakon nekog vremena, nastavila je dokumentirati pjesmu “Ti mirno spaj”, iskrenu posvetu svom tragično preminulom sinu. Ako te moje ruke ne uspiju probuditi iz sna i poznato crkveno zvono ostane zlokobno tiho, ako nam jutro izmiče i blijede zore vijugaju, zamisli naš nježni zagrljaj i dodir mojih usana o tvoj obraz. Počivaj u miru, jer sam ja ovdje da čuvam snove u kojima postojim, potpuno budan i na oprezu dok ti mirno spavaš. Ovo su stihovi otpjevani s najvećom iskrenošću. Osim brojnih hitova s ​​vrha top lista, Mira Kosovka zauvijek će ostati urezana u naše sjećanje i zbog zapanjujućeg životnog narativa zbog kojeg se prije desetak godina u konačnici povukla iz svijeta pop glazbe.