Svetlana Ceca Ražnatović nastavlja raditi i nastupati nepokolebljivim intenzitetom, ostavivši upečatljiv dojam na sve koji su bili na njezinom nedavnom koncertu u Šapcu. Pjevačica je ušla pred okupljenima, osvojivši ih svojom dugom, pripijenom haljinom koja je imala odvažno dubok prorez i otkrivajući dekolte.

  • Ceca je satima osvajala publiku svojim pjevanjem i plesom, a pripijena haljina isticala je njenu vitku figuru. Ipak, na kraju je odstupila od očekivanja. Nakon završetka koncerta, Ražnatović se skinula, a s pozornice ju je u bekstejdž ispratilo osoblje osiguranja. Snimak je vrlo brzo dobio veliku pažnju na raznim online platformama, prenosi Mondo.rs. Ceca, rođena kao Svetlana Ražnatović, poznata je turbo-folk umjetnica iz Srbije, koju često nazivaju i “srpskom majkom”.

Uz uspješnu karijeru dugu nekoliko desetljeća, Ceca je producirala šesnaest studijskih albuma, prodanih u približno sedam milijuna primjeraka. Ovo izvanredno postignuće učvršćuje njezin status jedne od najprodavanijih srpskih umjetnica u povijesti. Osim svojih glazbenih nastojanja, Ceca se proslavila i kao glumica i poduzetnica. Njezin ogroman utjecaj na srpsku glazbu i kulturu ne može se precijeniti, jer su se njezini albumi i pjesme neprimjetno integrirali u tkivo kulturnog identiteta zemlje.

  • Ceca, čije je rođeno ime Svetlana Ražnatović, na svijet je došla 14. lipnja 1973. godine u Žitoraži, gradu koji se nalazio u tadašnjoj Socijalističkoj Republici Srbiji. Odrasla u skromnom domaćinstvu, bila je kćer Mire, učiteljice, i Slobodana Veličkovića, bravara. Uz mlađu sestru Lidiju, koja je od nje mlađa samo 11 mjeseci, Ceca je proživjela djetinjstvo obogaćeno prisustvom i utjecajem bake i djeda.

Cecina strast prema glazbi bila je vidljiva od malih nogu, a njen prirodni talent vrlo brzo je došao do izražaja. Kada je završila osnovno obrazovanje, donijela je ključnu odluku da nastavi glazbenu karijeru, izbor koji će oblikovati njezinu budućnost. No, Ceca je prepoznala i važnost obrazovanja te nije zaobišla svoje akademsko bavljenje. Bila je izvrsna u srednjoj veterinarskoj školi, završivši s odličnim uspjehom, što je pokazalo njezinu predanost i sposobnost da učinkovito upravlja svojim obrazovnim i profesionalnim težnjama.

  • Ovo razdoblje u njezinu životu poslužilo je kao gradivni blok za njezina kasnija postignuća i trijumfe koji će uslijediti. Ceca, pravog imena Svetlana Ražnatović, u svoj je glazbeni pohod krenula još u ranim godinama. Svoj debi na kazališnim daskama dogodio joj se sa samo devet godina, a tek s trinaest godina na obiteljskom odmoru na crnogorskom primorju svojim nevjerojatnim talentom zaokupio je pažnju glasoviti harmonikaš Mirko Kodić. Odigrao je ključnu ulogu u pomaganju u produkciji njezina prvog albuma.

Godine 1988. ostvarila je trenutni trijumf izdavanjem svog prvog albuma “Cvetak zanovetak”. Naziv pjesme sa ovog albuma ponio joj je hvalospjeve na Festivalu narodne muzike Ilidža, gdje je osigurala pohvale publike i žirija. Ovaj ključni trenutak u njezinoj karijeri obilježio je izlazak albuma pod cijenjenom etiketom PGP RTB.

  • I nakon 1989. godine izdanje albuma “Ludo srce” pokazalo se vrlo trijumfalnim. Hitovi poput “Budi dečko moj”, “Lepotan” i “Zabranit ću srcu da te voli” odmah su osvojili i njihova srca. Niz uspjeha nastavila je s njezinim trećim albumom, “Pustite me da ga vidim”, objavljenim 1990. godine. Na albumu su se nalazile pjesme poput “Cipelica”, “Drugarice, prokletnice” i naslovna pjesma, čime je Ceca dodatno učvrstila poziciju jedne od najistaknutije figure u sferi turbo-folka.